- Wrz 10, 2008
- 26
- 0
- 0
300g platkow owsianych
250g masla
300g maki pszennej
100g maki ziemniaczanej
150g cukru
2 jajka
5 lyzek smietany
4 lyzki miodu
1/2 op. proszku do pieczenia
olejek migdalowy
maslo do smarowania
po 3 lyz. sezamu, wiorkow kokosowych, rodzynek, orzechow
1. Platki i make pszenna podsmazamy, mieszamy z maka ziemniaczana, siekamy z tluszczem, laczymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, smietane, miod i bakalie.Wyrabiamy.
2.Ciasto walkujemy na 1 cm, wycinamy szklanka ciastka i ukladamy na wysmarowanej tluszczem blasze.pieczemy w temp 180stopni ok. 25 minut.
250g masla
300g maki pszennej
100g maki ziemniaczanej
150g cukru
2 jajka
5 lyzek smietany
4 lyzki miodu
1/2 op. proszku do pieczenia
olejek migdalowy
maslo do smarowania
po 3 lyz. sezamu, wiorkow kokosowych, rodzynek, orzechow
1. Platki i make pszenna podsmazamy, mieszamy z maka ziemniaczana, siekamy z tluszczem, laczymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, smietane, miod i bakalie.Wyrabiamy.
2.Ciasto walkujemy na 1 cm, wycinamy szklanka ciastka i ukladamy na wysmarowanej tluszczem blasze.pieczemy w temp 180stopni ok. 25 minut.