- Sie 3, 2006
- 2,516
- 2
- 38
Jest to stary przepis, ktory dostalam od mojej kolezanki jakies 15 lat temu. Czesto je pieklam bedac mloda studentka a teraz je znalazlam w szpargalach i powroce do niego jak za dawnych lat.
Biszkopt:
5 jaj
1 szklanka cukru
1 szklana maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Beza:
4 bialka i 1 szklanka cukru - ubic piane i stopniowo sypac cukier, potem dodac 20 dkg wiorkow kokosowych, wylozyc na te sama blaszke, na ktorej bedzie pieczony biszkopt, chodzi o te sama wielkosc
Krem
1 puszka plastrow ananasa
budyn smietankowy
1 lyzka cukru
1 lyzka maki
1 kostka margaryny
4 zoltka
owoce odsaczyc, sok wlac do szklanki i uzupelnic woda do pelna i na bazie soku ugotowac 1/2 budyniu z cukrem i maka, do ostudzonego budyniu dodac zoltka i margaryna - zmiksowac. Na koniec dodac do kremu pokrojone w kostke plastry ananasa. Kladziemy biszkopt na to kre, na to beza kokosowa, na to polewa czekoladowa w esy-floresy, czy jaka tam lubicie. Smacznego
Biszkopt:
5 jaj
1 szklanka cukru
1 szklana maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Beza:
4 bialka i 1 szklanka cukru - ubic piane i stopniowo sypac cukier, potem dodac 20 dkg wiorkow kokosowych, wylozyc na te sama blaszke, na ktorej bedzie pieczony biszkopt, chodzi o te sama wielkosc
Krem
1 puszka plastrow ananasa
budyn smietankowy
1 lyzka cukru
1 lyzka maki
1 kostka margaryny
4 zoltka
owoce odsaczyc, sok wlac do szklanki i uzupelnic woda do pelna i na bazie soku ugotowac 1/2 budyniu z cukrem i maka, do ostudzonego budyniu dodac zoltka i margaryna - zmiksowac. Na koniec dodac do kremu pokrojone w kostke plastry ananasa. Kladziemy biszkopt na to kre, na to beza kokosowa, na to polewa czekoladowa w esy-floresy, czy jaka tam lubicie. Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: