- Lip 11, 2007
- 861
- 1
- 0
Postanowiłam wpisać przepis, niech się nie zgubi a może komuś się przyda
Składniki
- biszkopt jasny z 8 jajek przecięty na 2 blaty
-1 litr soku ananasowego ( taki z Hortexu np)
-2 paczki budyniu waniliowego
- 200 g masła
-ew. cukier do smaku
-200 ml kremówki
-150 g serka homogenizowanego naturalnego
-3 łyżeczki żelatyny
-cukier do smaku
- puszka ananasa ( w plastrah)
-4 łyżeczki żelatyny
Z soku ananasowego ( ja użyłam niecałego litra) i proszku budyniowego ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem ( ilości nie podaję, każdy lubi inaczej) i dodawać po trochu ostudzony budyń ananasowy. Gotowy krem wyłożyć na 1 blat biszkoptu ( uprzednio można nasączyć i posmarować dżemem) i przykryć drugim.
3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie.Utrzeć serek z cukrem ( ok 2-3 łyżki) i dodać ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać ubitą kremówkę. Posmarować tym kremem górę biszkoptu. Na to układamy krążki ( lub półkrążki) ananasa i zalewamy galaretką przygotowaną z odcedzonego z puszki syropu ananasowego i 4 łyżeczek żelatyny.
Smacznego !

Składniki
- biszkopt jasny z 8 jajek przecięty na 2 blaty
-1 litr soku ananasowego ( taki z Hortexu np)
-2 paczki budyniu waniliowego
- 200 g masła
-ew. cukier do smaku
-200 ml kremówki
-150 g serka homogenizowanego naturalnego
-3 łyżeczki żelatyny
-cukier do smaku
- puszka ananasa ( w plastrah)
-4 łyżeczki żelatyny
Z soku ananasowego ( ja użyłam niecałego litra) i proszku budyniowego ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem ( ilości nie podaję, każdy lubi inaczej) i dodawać po trochu ostudzony budyń ananasowy. Gotowy krem wyłożyć na 1 blat biszkoptu ( uprzednio można nasączyć i posmarować dżemem) i przykryć drugim.
3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie.Utrzeć serek z cukrem ( ok 2-3 łyżki) i dodać ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać ubitą kremówkę. Posmarować tym kremem górę biszkoptu. Na to układamy krążki ( lub półkrążki) ananasa i zalewamy galaretką przygotowaną z odcedzonego z puszki syropu ananasowego i 4 łyżeczek żelatyny.
Smacznego !
