Ciasto Banalne

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Sha, ale jak na wierzch? Ono rośnie do wypęku Musisz nałożyć te jabłka, zanim urośnie kopułka... A jednocześnie gdy już bedzie ciut podpieczone, żeby nie było zbyt miękkie. Trzeba będzie wyczuć moment... Ja jeszcze nie próbowałam
icon_smile.gif
Jak zrobisz, to poproszę o fotorelację
icon_smile.gif

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
hmmm...ja myślałam żeby wyłożyć te jbłka na wierzch i jeszcze zalać takimi zygzakami resztą ciasta po wierzchu,a teraz to już sama nie wiem.Może upiekę,przekroję i przełożę takimi jabłkami?...

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Albo powtykam takie dość duże kawałki surowych jabłek,tak jak to się robi z ucieranym plackiem z owocami :idea:

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Sha, jak położysz na wierzch, to może nie wyrosnąć i będzie zakalec (skądinąd też lubię ;) ). Moze lepiej powtykać...

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
:mrgreen:

probuje z owocami, bo zaraz sie wsciekne jak czegos slodkiego nie ugryze :oops:
gotuje mleko w mikrofali. nie chce mi sie walczyc z sojowym na gazie znaczy plycie co jeszcze gorsze

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
No i zrobiłam,powtykałam po prostu kawałki jabłek,duuuużo kawałków jabłek :mrgreen:
Jabłka puściły sok :dump: i wyszły banalne jabłka z zakalcem,ale takim pysznym,mięciuchnym :mrgreen: I już znikło ... :dump:

2811.jpg

Mniam
icon_smile.gif
Dzięki Ika

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
No i zrobiłam,powtykałam po prostu kawałki jabłek,duuuużo kawałków jabłek :mrgreen:
Jabłka puściły sok :dump: i wyszły banalne jabłka z zakalcem,ale takim pysznym,mięciuchnym :mrgreen: I już znikło ... :dump:

2811.jpg

Mniam
icon_smile.gif
Dzięki Ika
:mao: :mao: :mao:

P.S. Tak czułam, że owoce sprawią, ze będzie toto za ciężkie i skończy się zakalcem
icon_sad.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
:lol: :lol: :lol:

znaczy ja juz wiem, ze czekam na zakalec.

no trudno :roll: i tak zjem :mrgreen:

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
CYTATP.S. Tak czułam, że owoce sprawią, ze będzie toto za ciężkie i skończy się zakalcem
Ika ale to był pyszny zakalec.Serio,serio,nie zdążył przestygnąć a juz go nie było :mrgreen:

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
No istotnie, nie wygląda... A może smakuje jak zakalec? :mrgreen:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
nie ma nic a nic zakalca.
musialam ukroic, bo przeciez dziecko zawsze najbardziej glodne 5 minut przed obiadem :roll:
wkleje potem przekrojone.

Dalam tylko 3 jajka, bo zawsze kupuje extra duze i balam sie, ze moze bedzie za rzadkie i troche mniej cukru (ten trzcinowy, albo slodszy, albo wiecej wchodzi do szklanki)

ze sliwka doskonale, ale ze sliwka to rzeczywiscie moze "siasc"

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Kermidt, jak Ty to robisz, że zdjęcie ciasta umiesz wkleić, a zdjęcie brzucha nie? :lol: :lol: :lol:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
a tam gadasz

musialam statyw odkopac
i przetestowac opozniacz
juz brzuch tez mam

akurat trafil sie kawalek z jedynym opadnietym kawalkiem jablka

ciastoikitz0.jpg

w tej szklanej formie wychodzi mi grubo przypieczony spod. Moze by kawalek folii aluminiowej miedzy forme a grzalki ??

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Ker, pojęcia nie mam, bo ja w silikonach piekę wszystko...
Dziś spróbuję z jabłkami
icon_smile.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
to czerwone co puscilo sok to akurat sliwka jest ;)

a jak postoi to sie lepsze robi. Takie bardziej wilgotne.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy