Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto bananowe Marty Gessler
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 361810" data-attributes="member: 956"><p>U mnie zakalca nie było, ale mam taki przepis na ciasto bananowe, które wg mnie jest lepsze i łatwiejsze. Zawsze się udaje, a wiele razy i ja i moja córka (która dopiero stawia pierwsze kroki w kuchni) je robiłyśmy.</p><p></p><p>4 duże banany</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1,5 szklanki mąki pszennej</p><p>1 łyżeczka sody oczyszczonej</p><p>1/3 kostki masła</p><p>1 jajko</p><p>Banany rognieść niezbyt dokładnie (mają być grudki - nie miksować). Dodać cukier, mąkę, sodę, jajko i szybko wymieszać łyżką. Dodać roztopione i ostudzone masło i ponownie wymieszać. Piec w formie do keksu (posmarowanej i posypanej bułką tartą) około 1 godziny (czasami ciut dłużej) w temp. 160 stopni C na ciemnobrązowy kolor.</p><p></p><p>W oryginale jest to przepis na muffinki bananowe podany przez Jagę Hupało w jakiejś gazecie kilka lat temu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 361810, member: 956"] U mnie zakalca nie było, ale mam taki przepis na ciasto bananowe, które wg mnie jest lepsze i łatwiejsze. Zawsze się udaje, a wiele razy i ja i moja córka (która dopiero stawia pierwsze kroki w kuchni) je robiłyśmy. 4 duże banany 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 kostki masła 1 jajko Banany rognieść niezbyt dokładnie (mają być grudki - nie miksować). Dodać cukier, mąkę, sodę, jajko i szybko wymieszać łyżką. Dodać roztopione i ostudzone masło i ponownie wymieszać. Piec w formie do keksu (posmarowanej i posypanej bułką tartą) około 1 godziny (czasami ciut dłużej) w temp. 160 stopni C na ciemnobrązowy kolor. W oryginale jest to przepis na muffinki bananowe podany przez Jagę Hupało w jakiejś gazecie kilka lat temu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto bananowe Marty Gessler
Top
Bottom