Ciasto bananowe z kruszonką

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
buuu
straszliwie sie zawiodlam
ciasto wyglada przesuper i na pewno tak samo dobrze smakuje, a moje dziecko uwielbia banany
i nawet juz zaczelam kombinowac, jakby tu pomijajac orzechy i likiery przerobic przepis na torcik urodzinowy dla malucha
a tu w przepisie na ostatnim miejscu maslanka sie czai!
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Genialnie! Genialnie wychodzi ciasto maslankowe ze skislym mlekiem ryzowym.
Dziwne to mleko jak sie ukisi. Scisle. Zsiadle mleko niby tez scisle, ale to takie ciagnace jest. Nie umiem porownac konsystencji.
W kazdym razie konsystencja ciasta wychodzi genialnie.

Mam nadzieje, ze wpisalam gdzies proporcje ciasta jakie robilam z owocami, bo na pewno bede specjalnie kisic "mleko" ryzowe.

Normalnie, jak ktos nie ma dostepu do maslanki radza zamienic na wode z cytryna. Tylko nie pamietam ile tej cytryny. 2 lyzeczki soku na szklanke wody? 3?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
Margot @ 9 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=832845Oliweczko ,a nie możecie produktów mlecznych? Czy nie masz maślanki?
Maly jest uczulony na mleko

i wlasnie mysle, czym w tym przepisie daloby sie maslanke zastapic?
skisle mleko ryzowe- ja nawet sie nie rozgladalam, czy gdzies w poblizu mleko ryzowe jest dostepne

sok z cytryny odpada, po cytrynach ma buzie wysypana

Kermidt ,pomoz, jak to mleko ryzowe kisisz?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Czekam az skisnie.

Nalej ile potrzebujesz i zostaw poza lodowka.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Jak przy normalnym mleku.
I mozesz ciagle pozostawic w lodowce.
 

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
dzieki za rade
musze tylko mleko ryzowe kupic i probe zawczasu zrobic
i bede dalej kombinowac, jakby te pysznsci na tort urodzinowy dla dzieciecia przerobic
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mała m.

Member
Paź 13, 2007
419
0
0
Oj,oj, dawno tu nikt się odzywał, to ja w takim razie otworzę buzię (także po kolejny kawałeczek ciasta): jest bardzo dobre. Nawet nie za słodkie, choć to często przeszkadza mi w ciastach (dodałam jednak trochę mniej cukru).(Reklama) Miękki, pachnący, wilgotny, pyszny...Musisz go mieć
icon_wink.gif
)
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
W kolejkę, bo mi sie podoba.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy