- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Przepis zaczerpnelam z ksiazki z pomyslami na zabawy dla dzieci od 0 do 4 lat. Wielokrotnie wyprobowany i swietnie sie nadaje na wspolne kucharzenie z maluchami.
Bez cukru, mleka, maki - zdrowa przekaska dla calej rodziny, chyba ze ktos ma alergie na fistaszki..
szklanka daktyli
pol szklanki orzeszkow ziemnych (nie solonych z puszki, tylko takich zwyklych)
3 banany
1/3 szklanki oleju
lyzeczka aromatu waniliowego
2 szklanki platkow owsianych
lyzeczka soli
Pokroic drobno daktyle, obrac orzeszki z lupinek i rowniez drobno pokroic - tu mozna poprosic o pomoc dzieci (moje z zapalem obieraja). Rozgniesc widelcem banany, dodac pokrojone daktyle i orzeszki, dobrze wymieszac. Dodac reszte skladnikow i porzadnie wymieszac. Odstawic na kilka minut, tak by platki wchlonely troche wilgoci.
Przelozyc do formy i upiec (25 minut w temperaturze 180º
. Cieple pociac na kwadraty.
Kiedys zrobilam dla mojej malej na urodziny do zlobka, w foremce z kominkiem i oblane polewa czekoladowa. Smakowalo wszystkim.
Bez cukru, mleka, maki - zdrowa przekaska dla calej rodziny, chyba ze ktos ma alergie na fistaszki..
szklanka daktyli
pol szklanki orzeszkow ziemnych (nie solonych z puszki, tylko takich zwyklych)
3 banany
1/3 szklanki oleju
lyzeczka aromatu waniliowego
2 szklanki platkow owsianych
lyzeczka soli
Pokroic drobno daktyle, obrac orzeszki z lupinek i rowniez drobno pokroic - tu mozna poprosic o pomoc dzieci (moje z zapalem obieraja). Rozgniesc widelcem banany, dodac pokrojone daktyle i orzeszki, dobrze wymieszac. Dodac reszte skladnikow i porzadnie wymieszac. Odstawic na kilka minut, tak by platki wchlonely troche wilgoci.
Przelozyc do formy i upiec (25 minut w temperaturze 180º
Kiedys zrobilam dla mojej malej na urodziny do zlobka, w foremce z kominkiem i oblane polewa czekoladowa. Smakowalo wszystkim.
Ostatnią edycję dokonał moderator: