Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto bezowo - karmelowe z migdałami "Paznokieć"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alisia" data-source="post: 463705" data-attributes="member: 2155"><p>Przepis dostałam od koleżanki</p><p></p><p></p><p>CIASTO:</p><p>2 i 1/2 szklanki mąki</p><p>30 dag margaryny (może być KASIA)</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>3 żółtka</p><p></p><p>BEZA:</p><p>3 białka</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>2 cukry waniliowe</p><p></p><p>KREM:</p><p>30 dag masła</p><p>1 puszka mleka słodzonego skondensowanego</p><p></p><p>DODATKI:</p><p>paczka płatków migdałowych </p><p></p><p><strong>WYKONANIE</strong> </p><p>CIASTO:</p><p>Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części.</p><p></p><p>BEZA:</p><p>Białka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. </p><p></p><p>KREM:</p><p>Mleko w puszce ugotować 3 godziny na karmel-ostudzić. Utrzeć z masłem.</p><p></p><p>WYKONANIE:</p><p>1. Każdy surowy placek smarować bezą i piec około 20-30'. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blachy, gdyż są bardzo kruche.</p><p>2. Krem podzielić na 3 części i smarować nim placki-również na wierzchu.</p><p>3. Wierzch ciasta posypać obficie płatkami migdałowymi.</p><p></p><p></p><p></p><p>Ciasto ma taką dziwną nazwę- nie wiem dlaczego tak się nazywa-ale rozpływa się w ustach. Jest bardzo kruche no i dość słodkie. Warto go jednak spróbować, polecam.</p><p></p><p></p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alisia, post: 463705, member: 2155"] Przepis dostałam od koleżanki CIASTO: 2 i 1/2 szklanki mąki 30 dag margaryny (może być KASIA) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka BEZA: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe KREM: 30 dag masła 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego DODATKI: paczka płatków migdałowych [B]WYKONANIE[/B] CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. BEZA: Białka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym. KREM: Mleko w puszce ugotować 3 godziny na karmel-ostudzić. Utrzeć z masłem. WYKONANIE: 1. Każdy surowy placek smarować bezą i piec około 20-30'. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blachy, gdyż są bardzo kruche. 2. Krem podzielić na 3 części i smarować nim placki-również na wierzchu. 3. Wierzch ciasta posypać obficie płatkami migdałowymi. Ciasto ma taką dziwną nazwę- nie wiem dlaczego tak się nazywa-ale rozpływa się w ustach. Jest bardzo kruche no i dość słodkie. Warto go jednak spróbować, polecam. SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto bezowo - karmelowe z migdałami "Paznokieć"
Top
Bottom