- Paź 13, 2007
- 894
- 2
- 0
[składniki :ciasto
3 szklanki maki pszennej ,
1 1/2 szklanki cukru pudru
400 gram margaryny
7 jajek
50 ml rumu
1 op. cukru waniliowego
1 1/2 łyżki kakao ( dodałam więcej , ciasto miało ładny kolor )
3 łyżeczki proszku do pieczenia
masa budyniowa
2 szkalnki mleka
250 gram margaryny lub masła
1 op budyniu waniliowego z cukrem ( dałam 2 opakowania i podwoiłam wszystkie składniki )
3 łyżki cukru
polewa czekoladowa gotowalub robiona ( 70 dag margaryny , 3 łyzki cukru , 3 łyżki kakao , 3 łyzki wody )
ponadto 2 puszki brzoskwiń (850 g)
papier do pieczenia
sposób przyżądzenia : margarynę utrzreć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodawać po 1 jajku , na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia . ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i rum . blachę 24na 40 wyłożyć papierem . wylać na spód ciemne ciasto następnie jasne i ułożyć osączone brzoskwinie .piec ok 50 min 170`C
masę budyniową ostudzona utrzec z masłem i wyłożyc na ostudzone ciasto .polać polewą .

3 szklanki maki pszennej ,
1 1/2 szklanki cukru pudru
400 gram margaryny
7 jajek
50 ml rumu
1 op. cukru waniliowego
1 1/2 łyżki kakao ( dodałam więcej , ciasto miało ładny kolor )
3 łyżeczki proszku do pieczenia
masa budyniowa
2 szkalnki mleka
250 gram margaryny lub masła
1 op budyniu waniliowego z cukrem ( dałam 2 opakowania i podwoiłam wszystkie składniki )
3 łyżki cukru
polewa czekoladowa gotowalub robiona ( 70 dag margaryny , 3 łyzki cukru , 3 łyżki kakao , 3 łyzki wody )
ponadto 2 puszki brzoskwiń (850 g)
papier do pieczenia
sposób przyżądzenia : margarynę utrzreć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodawać po 1 jajku , na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia . ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i rum . blachę 24na 40 wyłożyć papierem . wylać na spód ciemne ciasto następnie jasne i ułożyć osączone brzoskwinie .piec ok 50 min 170`C
masę budyniową ostudzona utrzec z masłem i wyłożyc na ostudzone ciasto .polać polewą .