Ciasto Cappucino

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Paulinko jaki śliczny tort!!! :shock:
icon_razz.gif
przeokropnie smakowicie wygląda :mrgreen: zdolna z Ciebie bestia, nie pogadasz ;)

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Powiedz mi tylko czym go nasaczyc.
ja nasączam zawsze przegotowaną wodą ze szczypta kwasku cytrynowego. Mam to po mojej Mamie :mrgreen:

CYTATon przeciez nie byl maly , nawet bez biszkopcikow wyszedl ci duzy
ale ja zrobiłam też więcej masy, z ponad litra śmietanki

CYTATa jeszcze jedno a gdzie mozna kupic takie rozne koraliki do ozdoby tortow???
to są zwykłe groszki/draże kakaowe.

Sylwuś :oops: :oops:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Tort przepiękny Ci wyszedł Paulinko :!: :!: :!:

A paterę też masz milusią ;)

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Paulinko- śliczności

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
Paulinka sliczny torcik ci wyszedl
do torciku tez zrobilam mase z wiekszej ilosci smietany, chyba nawet podwojnej
icon_smile.gif
pisalam juz kiedys na mniamie ze jak ktos lubi duzo kremu to trzeba podwoic ta ilosc skladnikow na krem , a ja wlasnie do tych naleze :mrgreen:

poncz to tez bardzo dobry pomysl ja robie zawsze z wody, i soku z polowy cytryny

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
Anna moze byc tradycyjne cappucino, wazne zeby bylo swieze. nie robilam jeszcze z owocami, ale mysle ze np wisnie bardzo fajnie by do tego ciasta pasowaly
icon_smile.gif

napisz jak smakuje

AnnaH

Member
Lis 15, 2005
1,423
0
0
A wiec ciasto, bardzo pulchniutkie , i bardzo delikatne w smaku(moj synek zyczyl sobie wlasnie sam ten biszkopt).masa rowniez delikatna, smakowal wszystkim.Poniewaz ja jestem "malo kremiasta" ze tak powiem, choc ta mase w garku wylizywalam bo taka pyszna , ale w plackach nie lubie za duzo, wiec mysle ze z ta wisienka bylo by chyba juz przepyszne, )

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Mniam robilam na urodzinki... wyszlo super, a masa jest przepyszna
mniam.gif
lecker.gif

S6302070.JPG
S6302071.JPG

Załączniki

• S6302070.JPG
    S6302070.JPG
    2.4 MB · Wyświetleń: 1
  • S6302071.JPG
    S6302071.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
A jednak miałam przeczucie,że dzisiaj coś się będzie nie tak ciasto jest ale z kremu zrobiło sie masło
cry_1.gif
i musiałam ratować się budyniem dobrze ,że zawsze jakiś mam w zapasie,a więc nie ma ciasta cappucino
cry_1.gif
,wstawiłam do lodówki i jutro zobaczymy co za cudo wyszło.No żeby sobie ulżyć to dosypałam cappucino do budyniu i wyszedł fajny smak taki czekoladowo kawowy w każdym razie dobry,czekam do jutra żeby spróbować
wink.gif

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
Powstało takie coś ,ciasto ściśle według przepisu,gorzej z masą jak już wczoraj podałam zrobilo się masło,ale ten budyń nie jest zły,moim domownikom smakuje,bo ze złości wsypałam pół opakowania tego cappucino
icon_mrgreen.gif
,i chyba dla tego wsuwają ze smakiem.No na pewno to nie to samo co oryginał więc muszę robić jeszcze raz,ale w takiej postaci też dobre

Załączniki

• DSCF0778.JPG
    DSCF0778.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 0

Arribeth

Member
Cze 19, 2006
76
0
0
Ciasto mi wyszło fantastycznie lekkie, puszyste i nawet nie opadło. Kremem przełożę jutro, planuję tylko biszkopt nasączyć kawą, mam nadzieję że nie będzie za bardzo kawowe:)

Arribeth

Member
Cze 19, 2006
76
0
0
Z tym nasączeniem to był świetny pomysł - wyszedł mi lekki, cudownie wilgotny przekładaniec. Następnym razem wezmę jednak więcej śmietany, bo kremu rzeczywiście mogłoby być więcej.

edyta4

Member
Gru 22, 2007
728
0
0
strasznie fajny tort - niewiem czemu nie wyszperałam go wcześniej.
ja mam trochę inną masę cappucino (jak mówi moja teściowa - jest to wersja ekonomiczna
icon_lol.gif
):
- zagotować szklankę mleka,
- rozpuścić w gorącym mleku 1 szkl dowolnie wybranego cappucino,
- wystudzić,
- ubić razem z zimnym cappucino 1 op śnieżki (śnieżka w proszku, tylko tutaj zamiast 200ml mleka zimnego wykorzystujemy rozpuszczone w mleku cappucino),
- rozpuścić ok. 1,5 - 2 łyżki żelatyny,
- wystudzoną żelatynę połączyć z masą śnieżkową.

Anariel

Member
Lis 10, 2007
38
0
0
Ciasto rewelacyjne po prostu. Mięciutkie i delikatne. A krem często wykorzystuję również do innych ciast, bo jest lekki, co jest jego dużą zaletą.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy