Ciasto Cappucino

poussinette

Member
Lut 18, 2006
303
0
0
lecker.gif
 

stefanka-m

Member
Lis 17, 2007
150
0
0
Uwielbiam torty kawowe
lecker.gif
więc i ja spróbuję się zmierzyć z tym ciastem, zrobię na niedzielę!
icon_mrgreen.gif
 

stefanka-m

Member
Lis 17, 2007
150
0
0
Zrobiłam i jest pyyyycha!!!!!!!
lecker.gif

Wyszło mi to ciasto bardzo luźne więc się bałam
co źle zrobiłam, że trzeba rozsmarowywać a mnie to się leje...
icon_eek.gif

ale upiekłam i jest jak pianka- delikatne jak mgiełka.
Dzięki za przepis- ciasto obok ciepniętego dodaję do ulubionych!!!
cvety.gif

P1000623.JPG
 

Załączniki

  • P1000623.JPG
    P1000623.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 1

stefanka-m

Member
Lis 17, 2007
150
0
0
I jeszcze jedno zdjątko- rewelacyjnie wyszedł mi ten torcik
icon_razz.gif
,
robiłam z połowy porcji w tortownicy.
 

Załączniki

  • P1000647.JPG
    P1000647.JPG
    941.2 KB · Wyświetleń: 1

agnes79

Member
Wrz 2, 2008
3
0
0
Pięknie wyglądają wasze ciasta ale ja mam problem z masą,w jakiej ilości rozpuścić żelatynę bo mi się zrobiła twarda galaretka i po dodaniu do ubitej śmietany wyszły mi niefajne ''gluty''
icon_question.gif
tylko sie ze mnie nie śmiejcie,proszę o wasze rady
 

agnes79

Member
Wrz 2, 2008
3
0
0
Czy ktoś mi odpowie co zrobiłam żle z tą masą bo mam zamiar upiec ponownie na święta,biszkopt jest super tylko coś żle zrobiłam i nie wiem co
dump.gif
 

Arribeth

Member
Cze 19, 2006
76
0
0
Rozpuszczałam w 1/3 szklanki, gdyby ci żelatyna za szybko stężała podgrzej ją w kąpieli wodnej albo wlej kilka łyżek wrzątku i będzie dobrze.
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
O, właśnie szukałam jakiegoś nowego przepisu, szybkiego do zrobienia, na sobotnią imprezkę rodziców
icon_smile.gif
Zakupie dziś składniki i zrobię... Lepiej w piątek, czy w sobotę o robić?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Chyba lepiej jak sie przegryzie
gruebel_2.gif

Ja bym w piatek robiła
fiesgrins.gif
ale to ja
icon_wink.gif
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Jeszcze nie wiem, jak smakuje, ale wiem, jak wygląda
icon_smile.gif
Wygląda pysznie... Szybko się je robi, co w ciastach bardzo lubię
icon_smile.gif

Moje ciasto było raczej lejące, nie gęste, ale myślę, że wyszło dobre - w dotyku puszyste, miękkie, lekkie, po przekrojeniu widać, że dobrze napowietrzone. Ładnie urosło, w ogóle nie upadło
icon_smile.gif




 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Już próbowałam - jest baaardzo dobry
icon_smile.gif
Puszyste, delikatne ciasto i krem, który ciut mi nie wyszedł (nie umiem sie obchodzić z żelatyną, zawsze skopię żelatynowe przepisy), ale wszystko razem mnie nie zawiodło
icon_smile.gif
ooście mojej mamy tez chwalili..
icon_smile.gif
 

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
zrobilam wczoraj, masa jest przepyszna
mi tez ciasto wyszlo lejace sie ale po upieczeniu jak taka pianka
w smaku rewelacja jako calosc
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,189
2,743
113
Przypadkiem trafiłam na ten przepis i wczoraj upiekłam.
Powiem szczerze, że mnie nie zachwyciło. Jest bardzo mało słodkie, suche i niestety ja czuję chemię z cappuccino.
Robiąc następne na pewno dodałabym ciut więcej cukru i użyłabym dobrej kawy rozpuszczalnej zamiast tego cappuccino w proszku. No i obowiązkowo trzeba nasączyć blaty.
A może (jak ktoś tu sugerował) dodatek wiśni z syropu poprawiłby smak tego ciasta.
gruebel_2.gif


Robiłam z 1/2 porcji i wyszedł mi dość wysoki placek 20x20
ciasto_cappuccino.jpg

a to kawałek gotowego:
cappuccino2.jpg
 

Załączniki

  • ciasto_cappuccino.jpg
    ciasto_cappuccino.jpg
    53.9 KB · Wyświetleń: 0
  • cappuccino2.jpg
    cappuccino2.jpg
    72.6 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy