- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
Ciasto-
1 litr kefiru gestego
250 gr masla stopionego z 2 czekoladami deserowymi(?)i wystudzonego
2 szklanki cukru(u mnie brazowy)
5-6 szklanek maki
3-4 lyzeczki sody
----zamiast czekolady mozna uzyc kakao 4-5 lyzek.---
Kefir i maslo z czekolada wlac do duzej miski,dokladnie wymieszac rozga,dodac pozostale skladniki i wymieszac ponownie.
Sprobowac czy dostatecznie slodkie,bo u nas cukier jest mniej slodki.
Wylozyc na brytfanne z pieca(u mnie 25/35 cm) i piec w 200 st C do suchego patyczka.(ja nie sprawdzilam i mam brownie po 40 min)
Na polewe-
pol szklanki smietany kremowki zagotowac,zdjac z pieca i rozpuscic 1 czekolade biala albo zwykla-wystudzic w lodowce.Zmiksowac na piane-wylozyc na OSTUDZONY placek.
Uwaga:mnie wyszedl taki jak brownie ale powinien wyjsc bardzo puszysty

1 litr kefiru gestego
250 gr masla stopionego z 2 czekoladami deserowymi(?)i wystudzonego
2 szklanki cukru(u mnie brazowy)
5-6 szklanek maki
3-4 lyzeczki sody
----zamiast czekolady mozna uzyc kakao 4-5 lyzek.---
Kefir i maslo z czekolada wlac do duzej miski,dokladnie wymieszac rozga,dodac pozostale skladniki i wymieszac ponownie.
Sprobowac czy dostatecznie slodkie,bo u nas cukier jest mniej slodki.
Wylozyc na brytfanne z pieca(u mnie 25/35 cm) i piec w 200 st C do suchego patyczka.(ja nie sprawdzilam i mam brownie po 40 min)
Na polewe-
pol szklanki smietany kremowki zagotowac,zdjac z pieca i rozpuscic 1 czekolade biala albo zwykla-wystudzic w lodowce.Zmiksowac na piane-wylozyc na OSTUDZONY placek.
Uwaga:mnie wyszedl taki jak brownie ale powinien wyjsc bardzo puszysty
