Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe z migdałami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jaco" data-source="post: 1129503" data-attributes="member: 215"><p>Ciasto z książki &quot;Dziennik Toskański&quot; Tessy Capponi-Borawskiej, znalazłam je <a href="http://wrotkaonline.blox.pl/2011/02/Ciasto-czekoladowe-z-migdalami-TORTA-DI.html" target="_blank">tutaj</a>. Pyszne i po niewielkich przeróbkach zgodne z mm.</p><p></p><p>- 20 dag masła</p><p>- 20 dag gorzkiej czekolady</p><p>- 20 dag cukru (ja dałam fruktozę, odpowiednio mniej bo słodsza)</p><p>- 20 dag zmielonych migdałów (u mnie tzw mąka migdałowa ale nie była zmielona idealnie na puch)</p><p>- 3 duże jajka</p><p></p><p>Roztopić czekoladę z masłem, wymieszać z cukrem i migdałami. Gdy ostygnie wbić jajka, jedno po drugim, ciągle mieszając. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 160 * C piekarnika na 45 minut (nie dłużej bo ciasto wysycha). Wyjąć formę z piekarnika, odstawić do ostudzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jaco, post: 1129503, member: 215"] Ciasto z książki "Dziennik Toskański" Tessy Capponi-Borawskiej, znalazłam je [URL="http://wrotkaonline.blox.pl/2011/02/Ciasto-czekoladowe-z-migdalami-TORTA-DI.html"]tutaj[/URL]. Pyszne i po niewielkich przeróbkach zgodne z mm. - 20 dag masła - 20 dag gorzkiej czekolady - 20 dag cukru (ja dałam fruktozę, odpowiednio mniej bo słodsza) - 20 dag zmielonych migdałów (u mnie tzw mąka migdałowa ale nie była zmielona idealnie na puch) - 3 duże jajka Roztopić czekoladę z masłem, wymieszać z cukrem i migdałami. Gdy ostygnie wbić jajka, jedno po drugim, ciągle mieszając. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 160 * C piekarnika na 45 minut (nie dłużej bo ciasto wysycha). Wyjąć formę z piekarnika, odstawić do ostudzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe z migdałami
Top
Bottom