A takie ciasto popełniłam ostatnio. Składniki podobne do ciasta Iguany, ale inne wykonanie i ono jest takie bardzo lekkie, a nie murzynkowate
Składniki
4 jaja
250g margaryny
1 2/3 szklanki cukru
2 szklanki mąki
1/2 szklanki wrzącej wody
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyzek kakao
200g czekolady mlecznej
2/3 kostki margaryny
Margarynę utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawac po jajku i dalej ucierać. Dodać kakao, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać. Na końcu dodac kawę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Połaczyć dokładnie. Piec w 200 stopniach około 40 minut.
Czekoladę rozpuścic z margaryną i jeszcze ciepłe ciasto stopniowo nią polewać.
Składniki
4 jaja
250g margaryny
1 2/3 szklanki cukru
2 szklanki mąki
1/2 szklanki wrzącej wody
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyzek kakao
200g czekolady mlecznej
2/3 kostki margaryny
Margarynę utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawac po jajku i dalej ucierać. Dodać kakao, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać. Na końcu dodac kawę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Połaczyć dokładnie. Piec w 200 stopniach około 40 minut.
Czekoladę rozpuścic z margaryną i jeszcze ciepłe ciasto stopniowo nią polewać.

