- Sie 28, 2005
- 8,210
- 1,732
- 113
280 g miodu ( może być sztuczny)
400 g mąki
250g tłuszczu (masło, margaryna),
250 g cukru
4 całe jajka,
6 łyżek mleka,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
nieco soli i skórka otarta z cytryny.
Margarynę, cukier i miód rozetrzeć na lekką piankową masę, dodać aromat i po jednym jajku, ciągle ubijając, powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, dolewać po łyżce mleko.
Piekarnik rozgrzać do 17o stopni, ciasto ma tendencję do przypalania się.
Piec 60 min
Uwaga! bardzo mocno rośnie, potem - po upieczeniu - opada.
Trzeba pozwolić ostygnąć w formie i dopiero wyjmować.
400 g mąki
250g tłuszczu (masło, margaryna),
250 g cukru
4 całe jajka,
6 łyżek mleka,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
nieco soli i skórka otarta z cytryny.
Margarynę, cukier i miód rozetrzeć na lekką piankową masę, dodać aromat i po jednym jajku, ciągle ubijając, powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, dolewać po łyżce mleko.
Piekarnik rozgrzać do 17o stopni, ciasto ma tendencję do przypalania się.
Piec 60 min
Uwaga! bardzo mocno rośnie, potem - po upieczeniu - opada.
Trzeba pozwolić ostygnąć w formie i dopiero wyjmować.