Nie wiem czy taki przepis już nie był, ale podaje
składniki:
3 szkl mąki
1 szkl cukru,
2 jajka
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy
4-5 jabłek
2 budynie waniliowe
1 l mleka
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na pół. Jedną część włożyć do zamrażalnika a drugą wyłożyć na blaszkę wysoko podwijając brzegi. Podpiec na jasnozłoty kolor w 200C.
Na mleku ugotować budynie i jeszcze gorące wylać na podpieczony spód. Na budyń pokroić jabłka w kostkę. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec ok 40min w 200C.
składniki:
3 szkl mąki
1 szkl cukru,
2 jajka
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy
4-5 jabłek
2 budynie waniliowe
1 l mleka
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na pół. Jedną część włożyć do zamrażalnika a drugą wyłożyć na blaszkę wysoko podwijając brzegi. Podpiec na jasnozłoty kolor w 200C.
Na mleku ugotować budynie i jeszcze gorące wylać na podpieczony spód. Na budyń pokroić jabłka w kostkę. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec ok 40min w 200C.
