- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciemny biszkopt kroimy na 3 placki.
1 - 1,5 kg jabłek
2 galaretki cytrynowe
paczka delicji
Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. 1 Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl wody, dodajemy do jabłek i wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wyłóżyć połowę na placek biszkoptowy. 2 galaretkę rozrobić w 1/2 szkl wody. Delicje maczać w ciepłej galaretce i kłaść na jabłka. Przykryć resztą jabłek i plackiem.
budyń śmietankowy
mleko
1/2 kostki masła
dżem porzeczkowy (lub galaretka)
Ugotować budyń w połowie mleka niż podano na opakowaniu i ostudzić. Utrześ masło, dodawać zimny budyń.
Placek posmarować dżemem, wyłożyć masę budyniową. Ostani placek posmarować dżemem i połozyć dżemem do dołu na masę budyniową.
Wstawić do lodówki. Na szybko tak mi wyszło:

1 - 1,5 kg jabłek
2 galaretki cytrynowe
paczka delicji
Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. 1 Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl wody, dodajemy do jabłek i wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wyłóżyć połowę na placek biszkoptowy. 2 galaretkę rozrobić w 1/2 szkl wody. Delicje maczać w ciepłej galaretce i kłaść na jabłka. Przykryć resztą jabłek i plackiem.
budyń śmietankowy
mleko
1/2 kostki masła
dżem porzeczkowy (lub galaretka)
Ugotować budyń w połowie mleka niż podano na opakowaniu i ostudzić. Utrześ masło, dodawać zimny budyń.
Placek posmarować dżemem, wyłożyć masę budyniową. Ostani placek posmarować dżemem i połozyć dżemem do dołu na masę budyniową.
Wstawić do lodówki. Na szybko tak mi wyszło:
