- Gru 8, 2008
- 498
- 0
- 16
3/4 kostki margaryny
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko razem utrzeć ale tylko z żółtkami.
Rozsmarować na tortownice na to cienką warstwę dżemu a na dżem białka ubite na sztywno pod koniec ubijania dodać 15dkg cukru później dodać 15 dkg kokosu i delikatnie wymieszać
Wyłożyć kokos na dżem
Piec ok 30-40 minut w temp. ja piekłam sam termoobieg na 170 stopni
Pokaż załącznik 37252
Przepis już ma lata, szczerze powiedziawszy zapomniałam o nim. Dziś rodzinka patrzała na Shreka a ja przeglądałam swój zeszyt z przepisami no i wpadło mi w oko zapomniane kokosowe wiec gibusiem gibusiem i do kuchni moment i już ciasta połowy niema
ale zdążyłam fotkę zrobić dla Was
Miała być jeszcze polewa ale na kawałek ciasta się nie opłaciło
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko razem utrzeć ale tylko z żółtkami.
Rozsmarować na tortownice na to cienką warstwę dżemu a na dżem białka ubite na sztywno pod koniec ubijania dodać 15dkg cukru później dodać 15 dkg kokosu i delikatnie wymieszać
Wyłożyć kokos na dżem
Piec ok 30-40 minut w temp. ja piekłam sam termoobieg na 170 stopni
Pokaż załącznik 37252

Przepis już ma lata, szczerze powiedziawszy zapomniałam o nim. Dziś rodzinka patrzała na Shreka a ja przeglądałam swój zeszyt z przepisami no i wpadło mi w oko zapomniane kokosowe wiec gibusiem gibusiem i do kuchni moment i już ciasta połowy niema

ale zdążyłam fotkę zrobić dla Was
Miała być jeszcze polewa ale na kawałek ciasta się nie opłaciło
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: