Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO LEON
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="fineska" data-source="post: 413360" data-attributes="member: 1377"><p>CIASTO LEON</p><p>Upiec cienki biszkopt (z 3 jaj, 3 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, odrobina proszku </p><p>do pieczenia).Piec na dużej prostokątnej blasze.</p><p></p><p>Placek miodowy:</p><p>30 dag mąki</p><p>15 dag margaryny </p><p>2 łyżki miodu </p><p>1 łyżeczka sody</p><p>2 łyżki kwaśnej śmietany</p><p>10 dag cukru</p><p>1 jajo</p><p>Składniki utrzeć mikserem ciasto podzielić na 2 części. Upiec 2 placki.</p><p></p><p>Krem budyniowy:</p><p>15 dag cukru pudru,</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>2 łyżki maki ziemniaczanej,</p><p>cukier waniliowy</p><p>1 masło</p><p>1/2 litra mleka</p><p>Z mleka, cukru wanil. i maki ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem. </p><p>Dodawać ostudzony budyń i utrzeć na jednolita masę.</p><p></p><p>Krem z jabłek:</p><p>1 kg jabłek</p><p>1/2 szkl. cukru</p><p>2 galaretki (czerwona i zielona)</p><p>Obrane jabłka z cukrem ugotować do miękkości. Galaretki rozpuścić w pół </p><p>szklanki wody każdą. Do połowy jabłek dodać galaretkę zieloną, a do drugiej </p><p>połowy czerwoną.</p><p></p><p>Przekładać w następujący sposób:</p><p>placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek - krem budyniowy - biszkopt - </p><p>krem budyniowy - krem z jabłek - krem budyniowy - placek miodowy.</p><p>Ciasto polać polewą. Jest naprawdę pyszne.</p><p></p><p></p><p></p><p>Przepis znalazłam na jednym z forum.niestety nie pamiętam z którego i nie podam jego stronki. </p><p>W każdym razie jest wypróbowany przez moja mame i jest pyszne.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]4022[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]4023[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fineska, post: 413360, member: 1377"] CIASTO LEON Upiec cienki biszkopt (z 3 jaj, 3 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, odrobina proszku do pieczenia).Piec na dużej prostokątnej blasze. Placek miodowy: 30 dag mąki 15 dag margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag cukru 1 jajo Składniki utrzeć mikserem ciasto podzielić na 2 części. Upiec 2 placki. Krem budyniowy: 15 dag cukru pudru, 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej, cukier waniliowy 1 masło 1/2 litra mleka Z mleka, cukru wanil. i maki ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać ostudzony budyń i utrzeć na jednolita masę. Krem z jabłek: 1 kg jabłek 1/2 szkl. cukru 2 galaretki (czerwona i zielona) Obrane jabłka z cukrem ugotować do miękkości. Galaretki rozpuścić w pół szklanki wody każdą. Do połowy jabłek dodać galaretkę zieloną, a do drugiej połowy czerwoną. Przekładać w następujący sposób: placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek - krem budyniowy - biszkopt - krem budyniowy - krem z jabłek - krem budyniowy - placek miodowy. Ciasto polać polewą. Jest naprawdę pyszne. Przepis znalazłam na jednym z forum.niestety nie pamiętam z którego i nie podam jego stronki. W każdym razie jest wypróbowany przez moja mame i jest pyszne. [ATTACH=full]4022[/ATTACH] [ATTACH=full]4023[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO LEON
Top
Bottom