- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
4 spore marchewki
2 jabłka
sok z 1/2 cytryny
łyzka cynamonu
pół łyżeczki świezo startego imbiru
szklanka cukru brązowego
4 spore jajka
pół szklanki oleju
1 czubata szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Marchewke i jablka utrzec na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i wymieszać.
W misce ubic jajka z cukrem na puch, dodać olej, proszek, przyprawy i mąkę.
Na końcu wmieszac marchewke z jablkiem.
Piec w formie wysypanej bułką tarta w 190 st około 50 - 60 minut.
P.S. Przepis pochodzi stąd http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...7121&a=37727121 . Dodałam do przepisu to o czym zapomniał autor
Polecam bardzo bo ciacho jest przepyszne! Postaram sie wstawić własną fotkę ale pod podanym linkiem jest już kilka bardzo apetycznych a z moimi zdolnościami lepszych nie będzie 
4 spore marchewki
2 jabłka
sok z 1/2 cytryny
łyzka cynamonu
pół łyżeczki świezo startego imbiru
szklanka cukru brązowego
4 spore jajka
pół szklanki oleju
1 czubata szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Marchewke i jablka utrzec na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i wymieszać.
W misce ubic jajka z cukrem na puch, dodać olej, proszek, przyprawy i mąkę.
Na końcu wmieszac marchewke z jablkiem.
Piec w formie wysypanej bułką tarta w 190 st około 50 - 60 minut.
P.S. Przepis pochodzi stąd http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...7121&a=37727121 . Dodałam do przepisu to o czym zapomniał autor