- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
Ciasto marchwiowo-kokosowe
200g masła
200g cukru(ja dałam trzcinowy naturalny)
1szczypta soli
4 jajka
300g mąki
starta skórka z 1 cytryny
1łyżka soku z cytryny
100g wiórek kokosowych
2 łyzeczki proszku do pieczenia
4-5 łyżek Malibu lub innego śmietankowego likieru kokosowego
250 g drobno utartej marchewki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C
Utrzeć masło z cukrem i solą ,dodawać po 1 jajku i każde bardzo dobrze utrzeć ,dodać skórkę cytrynową , likier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, utrzeć i połączyć z wiórkami kokosowymi, startą marchewką i sokiem z cytryny.
Wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i piec ok 55 minut.
Posypać cukrem pudrem przed podaniem.
Smacznego!
p.s pyszne jest,
tu krojone bardzo gorące
a tu już tylko ciepłe

200g masła
200g cukru(ja dałam trzcinowy naturalny)
1szczypta soli
4 jajka
300g mąki
starta skórka z 1 cytryny
1łyżka soku z cytryny
100g wiórek kokosowych
2 łyzeczki proszku do pieczenia
4-5 łyżek Malibu lub innego śmietankowego likieru kokosowego
250 g drobno utartej marchewki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C
Utrzeć masło z cukrem i solą ,dodawać po 1 jajku i każde bardzo dobrze utrzeć ,dodać skórkę cytrynową , likier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, utrzeć i połączyć z wiórkami kokosowymi, startą marchewką i sokiem z cytryny.
Wlać do tortownicy wysmarowanej masłem i piec ok 55 minut.
Posypać cukrem pudrem przed podaniem.
Smacznego!
p.s pyszne jest,
tu krojone bardzo gorące

a tu już tylko ciepłe

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: