Ciasto to nadaje się świetnie na paszteciki,paluszki do barszczu,pierożki z farszem,rogaliki z dżemem.
Jest to przepis rodzinny mojej mamy.
Ciasto uniwersalne
-3 szkl.mąki pszennej
-1 szkl. śmietany 18%
-1 kostka masła
Mąkę,śmietanę i masło posiekać.Ulepić kulę i do lodówki na 1-2 godz.
Rozwałkować i wykrawać rodełkiem.
Piec ok.15 min. w 175 st.
Można zrobić wałeczki i pokroić w paluchy[świetne do barszczu]
Ciasto można zrobić dzień wcześniej i włożyć do lodówk,zyskuje wtedy na elastyczności
A oto moje świąteczne paszteciki
Pokaż załącznik 4551
Jest to przepis rodzinny mojej mamy.
Ciasto uniwersalne
-3 szkl.mąki pszennej
-1 szkl. śmietany 18%
-1 kostka masła
Mąkę,śmietanę i masło posiekać.Ulepić kulę i do lodówki na 1-2 godz.
Rozwałkować i wykrawać rodełkiem.
Piec ok.15 min. w 175 st.
Można zrobić wałeczki i pokroić w paluchy[świetne do barszczu]
Ciasto można zrobić dzień wcześniej i włożyć do lodówk,zyskuje wtedy na elastyczności
A oto moje świąteczne paszteciki
Pokaż załącznik 4551