Ciasto maślankowo - kokosowe

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
owieczka @ 26 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=455690dziewczyny ale naprawde chodzi o taka duza polke blache piekarnikowa?
Naprawdę....
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • ciasto_ma_lankowo___kokosowe.jpg
    ciasto_ma_lankowo___kokosowe.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 1

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Krojone jeszcze ciepłe:
 

Załączniki

  • ciasto_ma_lankowo___kokosowe1.jpg
    ciasto_ma_lankowo___kokosowe1.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 1

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Mam nadzieję, że Ci smakowało...
icon_smile.gif


P.S. Mnie też się udało większą część placka rozparcelować.....
icon_mrgreen.gif

Można się rozglądać za nowymi przepisami...
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,389
3,674
113
Sama wiesz, że de gustibus.....
icon_smile.gif

Swoją ostatnią produkcją częstowałam sporą gromadkę i wszystkim smakowało. Nawet moje dziecko jadło i prosiło o dokładkę, choć za kokosem nie przepada...
icon_smile.gif

Odkryłam też, że ciasto bardzo długo zachowuje świeżość - w kilka dni po upieczeniu jest nadal wilgotne i miękkie.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,676
2,968
113
Upiekłam w piątek. Dla mnie samo ciasto bardzo przecietne, najsmaczniejsza była posypka.
icon_mrgreen.gif
 

londynka

Member
Sie 18, 2007
16
0
0
Upiekłam dzisiaj, tylko że przez pomyłkę do środka dodałam śmietanę.
icon_redface.gif
Potem dodałam wiórki do środka, bo wydawało mi się ciasto za luźne. Obsypałam rabarbarem i cukrem.
Wyszło wysokie, pulchne, pachnące, wygląda jak drożdzowe. Dzięki za przepis.
icon_smile.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
hm... konkurencja!
Ale nei moge, nie moge
icon_wink.gif
dopiero jak sie chlodniej zrobi.

Szkoda, ze cin stracil wiele zdjec.