- Kwi 23, 2006
- 1,690
- 0
- 0
[SIZE=24pt]Ciasto mrówkowe[/SIZE]
Przepis dostałam od sąsiadki Corinne.
Składniki:
Moje uwagi:
Zdjęcia:
Przepis dostałam od sąsiadki Corinne.
Składniki:
- 200g masła
- 150g cukru
- 4 jajka
- 150ml mleka
- 250g mąki
- 1 paczka proszku do pieczenia (15g)
- 1 paczka cukru waniliowego (10g)
- 150g wiórków czekoladowych
- Masło, cukier i jajka ubić razem
- Dodawać po kolei kolejne składniki.
- Babkową blaszkę wysmarować, mąką obsypać, wlać ciasto i piec ok 60min w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Moje uwagi:
- robiłam z mąką prawie pełnoziarnistą
- Czekoladę sama starłam (70% kakao)
- Polewą, niesłodką potraktowałam i w sumie ciasto wyszło niezbyt słodkie.
- Jeśli się je przepiecze, to jest trochę suchawe. Znika jednak zaskakująco szybko...
Zdjęcia:


