Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1598287" data-attributes="member: 1716"><p>To trudno jednoznacznie powiedzieć - wszystko zależy jak duże pierogi się lepi i jak grube ciasto wałkuje.</p><p>Jeśli wałkujesz cieniutkie ciasto, wystarczy gotować do momentu wypłynięcia, jeśli grubsze to z minutę dwie od wypłynięcia wystarczy, sprawdzać jednak trzeba w czasie gotowania dotykając pieroga palcem, będziesz czuła kiedy już.</p><p>No i nie wrzucać do gotowania na raz zbyt dużo pierogów, żeby za bardzo nie ostudzić wody - ja rzucam około 15-20, gotuję w największym garze. Robię niezbyt duże pierogi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1598287, member: 1716"] To trudno jednoznacznie powiedzieć - wszystko zależy jak duże pierogi się lepi i jak grube ciasto wałkuje. Jeśli wałkujesz cieniutkie ciasto, wystarczy gotować do momentu wypłynięcia, jeśli grubsze to z minutę dwie od wypłynięcia wystarczy, sprawdzać jednak trzeba w czasie gotowania dotykając pieroga palcem, będziesz czuła kiedy już. No i nie wrzucać do gotowania na raz zbyt dużo pierogów, żeby za bardzo nie ostudzić wody - ja rzucam około 15-20, gotuję w największym garze. Robię niezbyt duże pierogi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
Top
Bottom