Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1653283" data-attributes="member: 2354"><p>Ja robie ciasto zaparzane, maka, sol i goraca woda, nic wiecej. To wg. Biruty Markuzy Bienieckiej z regionalnych potraw.</p><p>Tak robie zawsze i nigdy nic mi nie peka, ciasto daje sie rozwalkowac cieniutko na milimetr i jeszcze jest elastyczne i sie rozciaga w czasie zlepiania. Gotuje na wolnym ogniu od wyplyniecia 3 min. i tez ok. 20 naraz. Nigdy nie bylo zadnej katastrofy, pierogi swietne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1653283, member: 2354"] Ja robie ciasto zaparzane, maka, sol i goraca woda, nic wiecej. To wg. Biruty Markuzy Bienieckiej z regionalnych potraw. Tak robie zawsze i nigdy nic mi nie peka, ciasto daje sie rozwalkowac cieniutko na milimetr i jeszcze jest elastyczne i sie rozciaga w czasie zlepiania. Gotuje na wolnym ogniu od wyplyniecia 3 min. i tez ok. 20 naraz. Nigdy nie bylo zadnej katastrofy, pierogi swietne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
Top
Bottom