Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1653362" data-attributes="member: 2354"><p>No wlasnie, na jajkach ciasto twardnieje. Jesli komus zalezy na zoltawym kolorze, to moze dodac samo zoltko, ale nie bialko, ktore powoduje twardnienie ciasta, no chyba, ze ktos lubi twarde.</p><p>Zamiana goracej wody na mleko - to jest ta sama technologia i tak samo dobre robi ciasto, a moze i lepsze w smaku z mleka. Zaparzane ciasto kermidt to nie jest zadna pomylka. Czasem komus sie cos zdaje, a wydaje opinie bez probowania, tylko na podstawie swego wyobrazenia.</p><p></p><p>Konkretny przyklad (z innej beczki, ale na temat widzi misie):</p><p></p><p>podalam przyjaciolce w Europie przepis na swietny dodatek do indyka, czyli farsz, ktory robi sie osobno i moze byc jarski, bo ona nie je miesa. Ten farsz zawiera jarzyny, przyprawy, ziola i rodzaj chleba, taki w kostkach, ktore sa upieczone twarde i chrupiace, swoje albo kupne tak samo dobre i ten chleb jest najwazniejszym skladnikiem tego farszu.</p><p>I co zrobila? Wszystko oprocz wlasnie tego chleba, bo napisala, ze nie wyobraza sobie rozmoczonego chleba w potrawie.</p><p></p><p>A jaki rozmoczony chleb, co jej padlo na mozg? Opuscila najwaniejszy skladnik, bo jej sie tak zdawalo. No wziela mnie cholera. To tak jakby ktos robil tort bez cukru.</p><p></p><p>Moze komus cos nie odpowiadac, ale tylko wtedy, kiedy sie o tym przekona, ale nie wydawac opinie jak mu sie zdaje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1653362, member: 2354"] No wlasnie, na jajkach ciasto twardnieje. Jesli komus zalezy na zoltawym kolorze, to moze dodac samo zoltko, ale nie bialko, ktore powoduje twardnienie ciasta, no chyba, ze ktos lubi twarde. Zamiana goracej wody na mleko - to jest ta sama technologia i tak samo dobre robi ciasto, a moze i lepsze w smaku z mleka. Zaparzane ciasto kermidt to nie jest zadna pomylka. Czasem komus sie cos zdaje, a wydaje opinie bez probowania, tylko na podstawie swego wyobrazenia. Konkretny przyklad (z innej beczki, ale na temat widzi misie): podalam przyjaciolce w Europie przepis na swietny dodatek do indyka, czyli farsz, ktory robi sie osobno i moze byc jarski, bo ona nie je miesa. Ten farsz zawiera jarzyny, przyprawy, ziola i rodzaj chleba, taki w kostkach, ktore sa upieczone twarde i chrupiace, swoje albo kupne tak samo dobre i ten chleb jest najwazniejszym skladnikiem tego farszu. I co zrobila? Wszystko oprocz wlasnie tego chleba, bo napisala, ze nie wyobraza sobie rozmoczonego chleba w potrawie. A jaki rozmoczony chleb, co jej padlo na mozg? Opuscila najwaniejszy skladnik, bo jej sie tak zdawalo. No wziela mnie cholera. To tak jakby ktos robil tort bez cukru. Moze komus cos nie odpowiadac, ale tylko wtedy, kiedy sie o tym przekona, ale nie wydawac opinie jak mu sie zdaje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
Top
Bottom