Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1653406" data-attributes="member: 2354"><p>No wiec sa rodzaje salat z chlebami roznego rodzaju, zwlaszcza wloskie, np. panzanella (czy sie tak pisze?).</p><p>Moze byc bulka francuska, chleb kukurydziany, zwykly chleb jaki sie lubi albo mieszane chleby itd.</p><p>Wybrany chleb kroi sie w kostke, taka jak 1,5 cm. np. kropi oliwa sam, albo jeszcze posypuje suszonymi ziolami, np. prowansalskimi i podsusza czy podpieka w piekarniku zeby kostki byly twarde i chrupiace. Mozna tez to zrobic na patelni. Ja w zasadzie uzywam gotowca, to znaczy sa juz takie gotowe twarde kostki chleba, mw. wielkosci 1 cm. jako skladnik do nadzienia do indyka. Niektore sa niedoprawione, niektore z ziolami albo dodatkowo obok z mieszanka ziolowa w proszku. To sie kupuje w pudelku i to sie dodaje do przygotowanych jarzyn/warzyw i razem albo smazy na duzej patelni albo zapieka w piekarniku. Nie ma mowy o rozmoczonym chlebie, kostki pozostaja chrupiace i pyszne. Ten gotowiec jest robiony przez rozne kompanie, mnie najlepiej smakuje &quot;Mrs.Cubbison's&quot; ale inne sa tez dobre, mozna sobie doprawic ziolami do smaku.</p><p>Takie kostki tez dodaje sie do roznych salat zimnych, surowych jak panzanella i inne. Moge podac przepis na panzanelle, sa rozne warianty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1653406, member: 2354"] No wiec sa rodzaje salat z chlebami roznego rodzaju, zwlaszcza wloskie, np. panzanella (czy sie tak pisze?). Moze byc bulka francuska, chleb kukurydziany, zwykly chleb jaki sie lubi albo mieszane chleby itd. Wybrany chleb kroi sie w kostke, taka jak 1,5 cm. np. kropi oliwa sam, albo jeszcze posypuje suszonymi ziolami, np. prowansalskimi i podsusza czy podpieka w piekarniku zeby kostki byly twarde i chrupiace. Mozna tez to zrobic na patelni. Ja w zasadzie uzywam gotowca, to znaczy sa juz takie gotowe twarde kostki chleba, mw. wielkosci 1 cm. jako skladnik do nadzienia do indyka. Niektore sa niedoprawione, niektore z ziolami albo dodatkowo obok z mieszanka ziolowa w proszku. To sie kupuje w pudelku i to sie dodaje do przygotowanych jarzyn/warzyw i razem albo smazy na duzej patelni albo zapieka w piekarniku. Nie ma mowy o rozmoczonym chlebie, kostki pozostaja chrupiace i pyszne. Ten gotowiec jest robiony przez rozne kompanie, mnie najlepiej smakuje "Mrs.Cubbison's" ale inne sa tez dobre, mozna sobie doprawic ziolami do smaku. Takie kostki tez dodaje sie do roznych salat zimnych, surowych jak panzanella i inne. Moge podac przepis na panzanelle, sa rozne warianty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na pierogi*
Top
Bottom