Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Ciasto na pizze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 112732" data-attributes="member: 231"><p>skorupa istotnie się robi (zreszt a często tak jest, jak coś długo rośnie - a szmatka przepuszcza powietrze) , ja ją ściełam, bo nie lubię tej skorupy w cieście.</p><p></p><p>A jeśli się ściągała, to znaczy, że za mało wody dałaś.</p><p>Doraźnie trochę pomaga uderzanie kulą z całejsiły o blat (rozluźnianie glutenu) i trzeba dać jej chwilę odpocząć. A potem rozciągać. odłożyć. Rozciągać, odłożyć. Nie na raz. Prz każdym rozciąganiu ona mo odpoczać. I znowu. itd.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 112732, member: 231"] skorupa istotnie się robi (zreszt a często tak jest, jak coś długo rośnie - a szmatka przepuszcza powietrze) , ja ją ściełam, bo nie lubię tej skorupy w cieście. A jeśli się ściągała, to znaczy, że za mało wody dałaś. Doraźnie trochę pomaga uderzanie kulą z całejsiły o blat (rozluźnianie glutenu) i trzeba dać jej chwilę odpocząć. A potem rozciągać. odłożyć. Rozciągać, odłożyć. Nie na raz. Prz każdym rozciąganiu ona mo odpoczać. I znowu. itd. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Ciasto na pizze
Top
Bottom