- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Inspirowana tortem giandujowym
100 g czekolady
125 g masła
390 g kremu czekoladowego
6 jajek
100 g mąki krupczatki
polewa wg uznania
Czekoladę rozpuścić, ostudzić. Masło utrzeć z kremem czekoladowym. Dodać ostudzoną czekoladę i żółtka, ubić. Dodać mąkę, wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Piec w tortownicy a 23 cm. w 180* przez 40. min. Jeśli wierzch zacznie się przypalać, przykryć alufolią.

100 g czekolady
125 g masła
390 g kremu czekoladowego
6 jajek
100 g mąki krupczatki
polewa wg uznania
Czekoladę rozpuścić, ostudzić. Masło utrzeć z kremem czekoladowym. Dodać ostudzoną czekoladę i żółtka, ubić. Dodać mąkę, wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Piec w tortownicy a 23 cm. w 180* przez 40. min. Jeśli wierzch zacznie się przypalać, przykryć alufolią.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: