ciasto sloikowe

Mycha

Moderator
Mar 13, 2006
2,694
0
0
Dolaczam kolejna fotke.Mama upiekla jak obiecala.Wyszly Jej dwa sloiki litrowy i poltoralitrowy,tylko gumki Jej sie przypalily.
Dostosowala sie do przepisu ( ja w termoobiegu)i piekla w piekarniku ,widze ze ciasto sie bardziej przybrazowilo i ma chrupiaca skorke.
Powiedziala ,ze dobre i zjadla pol pierwszego sloika
icon_mrgreen.gif

Info dla Ker:dla Mamy to ciasto nie jest ciezkie ,suchawy keks z pyszna skorka
dontknow.gif

000_0637.jpg
 

Załączniki

  • 000_0637.jpg
    000_0637.jpg
    413.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Kurcze, ciekawe toto... Chyba nabęde słoiki
icon_smile.gif
Nad morze, gdzie nie mam piekarnika, a siedzę ponad miesiąc, byłoby idealne!
icon_smile.gif


Mam obawę o te gumki, czy się nie spalą.. Hmmm....
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mycha

Moderator
Mar 13, 2006
2,694
0
0
To zmodyfikowalas ciasto dokladnie
icon_smile.gif

Ciekawe jak smakuje? Przykro mi ,ze pokrywka pekla ,gumki latwiej dokupic ,pokrywki juz pewnie nie bardzo ,sloik stanie sie bezuzyteczny.
Opisz wrazenia z degustacji
icon_smile.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
jeszcze nie jadłam ,ciekawe dlaczego po upieczeniu przy wyjmowaniu pękła ta pokrywka?
Spróbuję też ten drugi sposób i następną razą upiekę w otwartych słoikach ,a potem zapasteryzuję ,a co tam.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy