Przepis i zdjęcie z Wielkiego żarcia
swoje wstawię jak już skończy mi się dietka i będę mogła popełnić bo zapowiada się smakowicie
ciasto:
Ciasto
150 g masla
250 g maki
szczypta soli
owoce do przelozenia:
4 kiwi
1 mango
puszka ananasa pokrojonego w kostke
masa:
4 zoltka
50 g cukru
sok z ananasa pozostaly po odsaczenia
50 g maki
beza:
4 bialka
50 g cukru
szczypta soli
Zagniesc ciasto i wylozyc nim natluszczona forme. Wylepic takze boki na wysokosc ok. 3 cm. Odstawic ciasto do schlodzenia. Kiwi i mango obrac, pokroic w kostke ok. 1 cm. Ananasa odsaczyc a sok zostawic do masy. Piekarnik nagrzac do 180°CZoltka utrzec na parze, dodawac powoli cukier, gdy masa bedzie juz miala konsystencje gestej piany dodawac powoli sok z ananasa i make. Zdjac z garnka z woda.
Owoce wylozyc na ciasto i polac je masa. Wstawic do piekarnika (juz nagrzanego) i piec 30 minut.
Bialka ubic ze szczypta soli i cukrem na sztywno. Wstawic do lodowki do momentu kiedy ciasto sie podpiecze.
Po 30 minutach pieczenia nalozyc piane na ciasto i tak dlugo piec az sie zrobi zlotobrazowa beza.


ciasto:
Ciasto
150 g masla
250 g maki
szczypta soli
owoce do przelozenia:
4 kiwi
1 mango
puszka ananasa pokrojonego w kostke
masa:
4 zoltka
50 g cukru
sok z ananasa pozostaly po odsaczenia
50 g maki
beza:
4 bialka
50 g cukru
szczypta soli
Zagniesc ciasto i wylozyc nim natluszczona forme. Wylepic takze boki na wysokosc ok. 3 cm. Odstawic ciasto do schlodzenia. Kiwi i mango obrac, pokroic w kostke ok. 1 cm. Ananasa odsaczyc a sok zostawic do masy. Piekarnik nagrzac do 180°CZoltka utrzec na parze, dodawac powoli cukier, gdy masa bedzie juz miala konsystencje gestej piany dodawac powoli sok z ananasa i make. Zdjac z garnka z woda.
Owoce wylozyc na ciasto i polac je masa. Wstawic do piekarnika (juz nagrzanego) i piec 30 minut.
Bialka ubic ze szczypta soli i cukrem na sztywno. Wstawic do lodowki do momentu kiedy ciasto sie podpiecze.
Po 30 minutach pieczenia nalozyc piane na ciasto i tak dlugo piec az sie zrobi zlotobrazowa beza.