Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Ciasto ucierane- mojej Mamy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dosiazet" data-source="post: 360184" data-attributes="member: 2062"><p>składniki: </p><p>1szkl.cukru</p><p>1 kostka margaryny(250g)</p><p>6 jaj</p><p>40 dag mąki pszennej</p><p>1 łyżka proszku do pieczenia </p><p> </p><p> </p><p> Cukier i margarynę(temp. pokojowa) utrzeć z motylkiem ok.2 min. poz. obr.3, dodając w międzyczasie jajka(całe), ciasto wygląda na zwarzone, ale po dodaniu mąki jest ok. Dodać mąkę wymieszaną z pr. do pieczenia. Jedna uwaga: nie chciało mi się całe wymieszać, ale jakoś dałam radę po wyłożeniu- łyżką. Na przyszły raz podzielę składniki na pół i będzie dobrze. </p><p>Połowę ciasta(można więcej) dać na blachę wyłożoną papierem na to owoce, w tym przypadku śliwki-skórką do dołu i pozostałą część ciasta kupkami lub wyciskając paski z worka cukierniczego lub foliowego. Piec w temp.180st. C, aż zbrązowieje z wierzchu. Można posypać cukrem pudrem. [ATTACH=full]422[/ATTACH]</p><p></p><p>A taki był po upieczeniu i posypaniu c. pudrem jak wystygł- zwykłe, szybkościowe ciacho, które zawsze się udaje </p><p> </p><p> </p><p>[ATTACH=full]424[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dosiazet, post: 360184, member: 2062"] składniki: 1szkl.cukru 1 kostka margaryny(250g) 6 jaj 40 dag mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia Cukier i margarynę(temp. pokojowa) utrzeć z motylkiem ok.2 min. poz. obr.3, dodając w międzyczasie jajka(całe), ciasto wygląda na zwarzone, ale po dodaniu mąki jest ok. Dodać mąkę wymieszaną z pr. do pieczenia. Jedna uwaga: nie chciało mi się całe wymieszać, ale jakoś dałam radę po wyłożeniu- łyżką. Na przyszły raz podzielę składniki na pół i będzie dobrze. Połowę ciasta(można więcej) dać na blachę wyłożoną papierem na to owoce, w tym przypadku śliwki-skórką do dołu i pozostałą część ciasta kupkami lub wyciskając paski z worka cukierniczego lub foliowego. Piec w temp.180st. C, aż zbrązowieje z wierzchu. Można posypać cukrem pudrem. [ATTACH=full]422[/ATTACH] A taki był po upieczeniu i posypaniu c. pudrem jak wystygł- zwykłe, szybkościowe ciacho, które zawsze się udaje [ATTACH=full]424[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Ciasto ucierane- mojej Mamy
Top
Bottom