CIASTO KRUCHE
1 kostka masła (może być 3/4)
szklanka cukru pudru
mąka - ile zabierze
ciasto należy wyrobić i włożyć do lodówki na ok.30min, a potem piec na blaszce bez natłuszczania przez ok.25min
MASA
1/2 szklanki mleka
0,75 kg cukru
7,5 dkg kakao
wszystkie składniki należy zagotować w dość dużym garnku na małym ogniu mieszając cały czas, gdyż może się inaczej przypalić. Gdy masa zgęstnieje należy dodać 1/4 kostki masła (tyle ile zostało z tego dodanego do ciasta) i dalej gotować do momentu połączenia się składników. Masę należy wyłożyć na upieczone kruche ciasto i zostawić do zastygnięcia. Najlepsze jest na następnym dzień.
Niestety nie mam zdjęcia bo aparat mi sie popsul, ale moge zapewnic ze ciasto jest przepyszne
<!--emoid
--><!--endemo-->
1 kostka masła (może być 3/4)
szklanka cukru pudru
mąka - ile zabierze
ciasto należy wyrobić i włożyć do lodówki na ok.30min, a potem piec na blaszce bez natłuszczania przez ok.25min
MASA
1/2 szklanki mleka
0,75 kg cukru
7,5 dkg kakao
wszystkie składniki należy zagotować w dość dużym garnku na małym ogniu mieszając cały czas, gdyż może się inaczej przypalić. Gdy masa zgęstnieje należy dodać 1/4 kostki masła (tyle ile zostało z tego dodanego do ciasta) i dalej gotować do momentu połączenia się składników. Masę należy wyłożyć na upieczone kruche ciasto i zostawić do zastygnięcia. Najlepsze jest na następnym dzień.
Niestety nie mam zdjęcia bo aparat mi sie popsul, ale moge zapewnic ze ciasto jest przepyszne
<!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: