- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
rzadko wpisuje przepis na ciasta, tym musze sie podzielic!!
przyniosla Katrin ciasto na roczek swojego synka Eryka, ja nie ciastowa jestem, a na to sie rzucilam, zjadlam trzy kawalki i musialam sie powstrzymac aby cos zostalo dla innych
zrobilam i ja to ciasto na roczek mojego Davida, nie wyszlo mi taaaakie doskonale jak Katrin, ale w smaku bylo super
chetnie dziele sie przepisem:
Ciasto-spod
250g masla
300g maki
250g cukru
50g kakao
3 jajka
250g kwasnej smietany
1 lyzeczka sody
wszystko ladnie zmieszac na gladka mase, wylac na blache i piec przy 175 stopniach 15-20 minut, ostudzic i oblozyc mandarynkami z puszki(ja mialam takie dwie male puszki) ale bylo troszke malo
masa
1 paczka budyniu waniliowego ugotowana na niecalej ilosci 500ml mleka(tzn.troche mniej niz 500ml) i 3 lyzkach cukru pudru-ostudzic budyn i utrzec krem dodajac 250g masla
dac mase na ciasto z mandarynkami
wiorki
100g masla
100g cukru
stopic na patelni i dodac
200g wiorkow kokosowych
ladnie "smazyc" az sie stana lekko brazowe, uwaga nie za brazowe!! ostudzic i posypac tym ciasto
to wszystko!
ciasto jest pyszne, takie pulchne, wilgotne i soczyste
szkoda ze nie mam zdjecia, ale moze sie ktos skusi
przyniosla Katrin ciasto na roczek swojego synka Eryka, ja nie ciastowa jestem, a na to sie rzucilam, zjadlam trzy kawalki i musialam sie powstrzymac aby cos zostalo dla innych
zrobilam i ja to ciasto na roczek mojego Davida, nie wyszlo mi taaaakie doskonale jak Katrin, ale w smaku bylo super
chetnie dziele sie przepisem:
Ciasto-spod
250g masla
300g maki
250g cukru
50g kakao
3 jajka
250g kwasnej smietany
1 lyzeczka sody
wszystko ladnie zmieszac na gladka mase, wylac na blache i piec przy 175 stopniach 15-20 minut, ostudzic i oblozyc mandarynkami z puszki(ja mialam takie dwie male puszki) ale bylo troszke malo
masa
1 paczka budyniu waniliowego ugotowana na niecalej ilosci 500ml mleka(tzn.troche mniej niz 500ml) i 3 lyzkach cukru pudru-ostudzic budyn i utrzec krem dodajac 250g masla
dac mase na ciasto z mandarynkami
wiorki
100g masla
100g cukru
stopic na patelni i dodac
200g wiorkow kokosowych
ladnie "smazyc" az sie stana lekko brazowe, uwaga nie za brazowe!! ostudzic i posypac tym ciasto
to wszystko!
ciasto jest pyszne, takie pulchne, wilgotne i soczyste
szkoda ze nie mam zdjecia, ale moze sie ktos skusi