Monsai @ 21 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=808563robię tak, jak piszesz, ale najwidoczniej wciąż jeszcze coś nie tak robię, albo może nie taką czekoladę kupuję, ostatnio próbowałam z wedlowską i milką.Biała czekolada topi się przy niższej temperaturze niż ciemna.Mi też tak się robiła kaszkowata i jedna bryła.Dlatego staram się aby garnek z czekoladą na kąpieli wodnej nie dotykał wody i cały czas stoję i dokładnie patrzę jak zaczyna się topić,jeszcze zmniejszam gaz,czasami podnoszę garnek do góry i mieszam.Jak za mało stopiona to znowu stawiam na kąpiel wodną(nieraz tak kilka razy)uważając żeby nie była za wysoka temperatura i jakoś wychodzi.
mysz @ 26 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=811940za jakiś czas przychodzę i widzę że opadło. miało może 2 cm i było suroweMysz, spój na zdjęcia, które zawiesiły dziewczyny. To ciasto ma taką budyniowatą konsystencję, taka jego uroda.
Patrząc na proporcje mąki do reszty składników, to wydaje mi się, że ciasto będzie się raczej ścinać niż piec. Zetnie się przy brzegach i na wierzchu a środek pozostanie mniej lub bardziej płynny. Spój na zdjęcie mojego ciacha z ciemnej czekolady. Lepiej widać taki ledwie ścięty a niedopieczony środek.
Jeśli szukasz ciasta czekoladowego, które jest lekkie i dopieka się do końca, to lepsze będą wszelakie ciacha biszkoptowe i murzynkowe.
[Czh spojrzał na zdjęcia i powiedział "idealne, takie właśnie powinno być ciasto"]![]()
Sinistra @ 27 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=811982Mysz, spój na zdjęcia, które zawiesiły dziewczyny. To ciasto ma taką budyniowatą konsystencję, taka jego uroda.
Patrząc na proporcje mąki do reszty składników, to wydaje mi się, że ciasto będzie się raczej ścinać niż piec. Zetnie się przy brzegach i na wierzchu a środek pozostanie mniej lub bardziej płynny. Spój na zdjęcie mojego ciacha z ciemnej czekolady. Lepiej widać taki ledwie ścięty a niedopieczony środek.Dokladnie.![]()
Sinistra @ 27 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=811982Mysz, spój na zdjęcia, które zawiesiły dziewczyny. To ciasto ma taką budyniowatą konsystencję, taka jego uroda.
Patrząc na proporcje mąki do reszty składników, to wydaje mi się, że ciasto będzie się raczej ścinać niż piec. Zetnie się przy brzegach i na wierzchu a środek pozostanie mniej lub bardziej płynny. Spój na zdjęcie mojego ciacha z ciemnej czekolady. Lepiej widać taki ledwie ścięty a niedopieczony środek.
Jeśli szukasz ciasta czekoladowego, które jest lekkie i dopieka się do końca, to lepsze będą wszelakie ciacha biszkoptowe i murzynkowe.
[Czh spojrzał na zdjęcia i powiedział "idealne, takie właśnie powinno być ciasto"]
tak wiem o tym, ale tam był naprawdę płynny tłuszcz i niestety w ogóle nie przypominało żadnego z zamieszczonych zdjęć
wściekła jestem bo takie miałam na nie ochotę
Ilona @ 13 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=822414![]()
Ja bym takiego zakalcowatego zjadła baaaaaaardzo chętnie
wcale nie było dobre, wyczuwalny smak jajeczny
mysz @ 13 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=822523wcale nie było dobre, wyczuwalny smak jajecznyNie robiłam to nie wiem ale jak jajka czuć to może za krótko pieczony![]()
![]()
marghe @ 12 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=822238Ono jest zakalcowate.A w temacie jest, że puszyste... Dla mnie puszyste i zakalcowate to kompletne przeciwieństwa.![]()
I przyznam, że ciasta ze zdjęć Marghe i Boshki wyglądają inaczej niż to ze zdjęcia Lary Croft...
Sinistra @ 27 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=811982Patrząc na proporcje mąki do reszty składników, to wydaje mi się, że ciasto będzie się raczej ścinać niż piec. Zetnie się przy brzegach i na wierzchu a środek pozostanie mniej lub bardziej płynny. Spój na zdjęcie mojego ciacha z ciemnej czekolady. Lepiej widać taki ledwie ścięty a niedopieczony środek.
Jeśli szukasz ciasta czekoladowego, które jest lekkie i dopieka się do końca, to lepsze będą wszelakie ciacha biszkoptowe i murzynkowe.zacytuję sobie Sini![]()
Rzecz jasna nie każdemu musi smakować![]()
Ilona @ 17 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=824155A wyszłoby z mniejszą ilością masła![]()
Nie mam zielonego pojęcia
Na ciastach znam się słabo
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.