- Mar 10, 2010
- 662
- 0
- 0
Fanta kuchen
Na ciasto :
4 jajka
2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
2/3 szklanki oleju
1 szklanka fanty
1 paczka cukru waniliowego
1 paczuszka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać i upiec ciasto w 180 stopniach
Krem:
3 pojemniczki śmietany 30% ( 600 ml)
3 pojemniczki schmandu lub creme fraiche (450 ml)
3 śmietanfix-y
3 puszki mandarynek (małe)
½ szklanki cukru
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfix-ami , dodać schmand i mandarynki. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki na ok 1 godzinę
Na ciasto :
4 jajka
2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
2/3 szklanki oleju
1 szklanka fanty
1 paczka cukru waniliowego
1 paczuszka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszać i upiec ciasto w 180 stopniach
Krem:
3 pojemniczki śmietany 30% ( 600 ml)
3 pojemniczki schmandu lub creme fraiche (450 ml)
3 śmietanfix-y
3 puszki mandarynek (małe)
½ szklanki cukru
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfix-ami , dodać schmand i mandarynki. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki na ok 1 godzinę
Ostatnią edycję dokonał moderator: