Ciasto z Fantą

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
Fanta kuchen
Na ciasto :
4 jajka
2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
2/3 szklanki oleju
1 szklanka fanty
1 paczka cukru waniliowego
1 paczuszka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wymieszać i upiec ciasto w 180 stopniach

Krem:
3 pojemniczki śmietany 30% ( 600 ml)
3 pojemniczki schmandu lub creme fraiche (450 ml)
3 śmietanfix-y
3 puszki mandarynek (małe)
½ szklanki cukru

Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfix-ami , dodać schmand i mandarynki. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki na ok 1 godzinę
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
mam tez przepis z coca cola
icon_biggrin.gif

wyjasnie tylko, ze schmand to kwasna smietana
icon_biggrin.gif
w PL chyba 18%-owa, a w dojczlandii moze byc nawet 30%, dobrze mowie miglietto?
icon_biggrin.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy