Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z gruszkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tudik" data-source="post: 110297" data-attributes="member: 145"><p>ciasto kruche:</p><p>1 szkl maki</p><p>1/2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p>1/4 kostki masla</p><p>1 zoltko</p><p>2-3 lyzki lodowatej wody</p><p></p><p>ciasto orzechowe:</p><p>2.5 dag startej gorzkiej czekolady</p><p>2 jajka</p><p>2 duze lyzki cukru</p><p>5 dag mielonych orzechow(wloskich, laskowych, migdalow-co kto lubi)</p><p>1 lyzeczka cynamonu</p><p>1/2 sloiczku kwasnego dzemu</p><p></p><p>wierzch:</p><p>1 szkl slodkiej smietanki</p><p>cukier waniliowy</p><p>duza puszka gruszek</p><p>2 lyzeczki zelatyny</p><p>1 lyzka soku cytrynowego</p><p></p><p> Zagniesc kruche ciasto, wylepic tortownice(26 cm), schlodzic.Upiec na zloty kolor(180 C, 15min)</p><p> Ubic bialka, dodac cukier, zoltka, starta czekolade, orzechy i cynamon.</p><p> Podpieczone ciasto cienko posmarowac dzemem, wylac ciasto orzechowe i piec dalej okolo 25 min. Ostudzic.</p><p> Ubic smietanke z cukrem waniliowym, posmarowac nia ciasto. Na niej ulozyc promieniscie odsaczone gruszki.Glazurowac galaretka z 1 szkl soku gruszkowego, zelatyny i soku cytrynowego.Schlodzic.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tudik, post: 110297, member: 145"] ciasto kruche: 1 szkl maki 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/4 kostki masla 1 zoltko 2-3 lyzki lodowatej wody ciasto orzechowe: 2.5 dag startej gorzkiej czekolady 2 jajka 2 duze lyzki cukru 5 dag mielonych orzechow(wloskich, laskowych, migdalow-co kto lubi) 1 lyzeczka cynamonu 1/2 sloiczku kwasnego dzemu wierzch: 1 szkl slodkiej smietanki cukier waniliowy duza puszka gruszek 2 lyzeczki zelatyny 1 lyzka soku cytrynowego Zagniesc kruche ciasto, wylepic tortownice(26 cm), schlodzic.Upiec na zloty kolor(180 C, 15min) Ubic bialka, dodac cukier, zoltka, starta czekolade, orzechy i cynamon. Podpieczone ciasto cienko posmarowac dzemem, wylac ciasto orzechowe i piec dalej okolo 25 min. Ostudzic. Ubic smietanke z cukrem waniliowym, posmarowac nia ciasto. Na niej ulozyc promieniscie odsaczone gruszki.Glazurowac galaretka z 1 szkl soku gruszkowego, zelatyny i soku cytrynowego.Schlodzic. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z gruszkami
Top
Bottom