Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z kremem różanym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Doruśka" data-source="post: 1087807" data-attributes="member: 1578"><p>przepis dostałam od znajomej, jest w jej rodzinie od około 100 lat, ciasto jak dla mnie rewelcja!!</p><p></p><p>Składniki</p><p>- wafle ( tzw. andruty)</p><p>- 30 dag maki krupczatki</p><p>- 20 dag miękkiego masła</p><p>- 1 całe jajko</p><p>- 2 żółtka</p><p>- 1 łyżka śmietany</p><p>- sok z cytryny</p><p>Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować na cienki placek ( blacha na wymiar piekarnika),schłodzić, potem podziurkować widelcem i upiec</p><p></p><p>MASA</p><p>- 20 dag masła miękkiego</p><p>- konfitura z róży ( daję 330g cvzyli cały słoiczek)najlepiej mieć swoją, a jak nie to kupić, najlepiej jak najgęściejszą </p><p>- 10 dag marmolady o smaku różanym (taka twarda, u nie stovit w plastikowym kubeczku) ( wg uznania może być więcej)</p><p>- 25 dag cukru ( daję mniej - do smaku)</p><p>- sok z cytryny</p><p>- 2 żółtka</p><p></p><p>wszystko zmiksować( poniewaz ja kupiłam konfiturę właściwie płynną to musiałam schłodzić przed smarowaniem, następnym razem kupie sztywniejszą )</p><p></p><p>Połową masy posmarowac wystudzony placek , przylożyc wafle i odwrócić.</p><p>Drugą częścią masy smarujemy wierzch ciasta i przykładamy wafle.</p><p>Całość obciążyć na jeden dzień np. książkami </p><p>przechowywać w lodówce .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Doruśka, post: 1087807, member: 1578"] przepis dostałam od znajomej, jest w jej rodzinie od około 100 lat, ciasto jak dla mnie rewelcja!! Składniki - wafle ( tzw. andruty) - 30 dag maki krupczatki - 20 dag miękkiego masła - 1 całe jajko - 2 żółtka - 1 łyżka śmietany - sok z cytryny Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować na cienki placek ( blacha na wymiar piekarnika),schłodzić, potem podziurkować widelcem i upiec MASA - 20 dag masła miękkiego - konfitura z róży ( daję 330g cvzyli cały słoiczek)najlepiej mieć swoją, a jak nie to kupić, najlepiej jak najgęściejszą - 10 dag marmolady o smaku różanym (taka twarda, u nie stovit w plastikowym kubeczku) ( wg uznania może być więcej) - 25 dag cukru ( daję mniej - do smaku) - sok z cytryny - 2 żółtka wszystko zmiksować( poniewaz ja kupiłam konfiturę właściwie płynną to musiałam schłodzić przed smarowaniem, następnym razem kupie sztywniejszą ) Połową masy posmarowac wystudzony placek , przylożyc wafle i odwrócić. Drugą częścią masy smarujemy wierzch ciasta i przykładamy wafle. Całość obciążyć na jeden dzień np. książkami przechowywać w lodówce . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto z kremem różanym
Top
Bottom