- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Więc podaję przepis
Potzreba:
puszka brzoskwiń lub ananasów
2 opakowania glaretki czerwonej
oraz składniki na ciasto i masę
Ciasto:
2 niepełne szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mleka
125 g margaryny
4 jajka
ok 30 dag biszkoptów okrągłych
dżem (ja robiłam z porzeczkowym)
2 łyżki kakao
1 łyżka wody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
alkohol lub syrop z owoców do nasączenia biszkoptów
Masa:
1 szklanka syropu z owoców
250 g margaryny
2 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
2 łyżki cukru
1 płaska łyżka mąki pszennej
Sposób przyrządzania:
ciasto
Biszkopty posmarować dżemem, sklejać po dwa i ułożyć jeden obok drugiego na blaszce o wymiarach 24x39 cm.
Jajka ubić z cukrem. Dodać mleko, kakao, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać rozpuszczoną, zimną margarynę.
Ciastem zalać biszkopty.
Piec w temp 180 st przez 30 min.
Po upieczeniu biszkopty nasączyć alkoholem lub syropem.
masa
Syrop z owoców i cukier zagotować.
Budynie rozpuścić w szklance wody, dodać mąkę, wlać do syropu, zagotować.
Po ostudzeniu utrzeć z margaryną.
Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Na masie ułożyć owoce (ja owoce wymieszałam z masą) i zalać galaretką przygotowaną według przepisu z opakowania.

Potzreba:
puszka brzoskwiń lub ananasów
2 opakowania glaretki czerwonej
oraz składniki na ciasto i masę
Ciasto:
2 niepełne szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mleka
125 g margaryny
4 jajka
ok 30 dag biszkoptów okrągłych
dżem (ja robiłam z porzeczkowym)
2 łyżki kakao
1 łyżka wody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
alkohol lub syrop z owoców do nasączenia biszkoptów
Masa:
1 szklanka syropu z owoców
250 g margaryny
2 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
2 łyżki cukru
1 płaska łyżka mąki pszennej
Sposób przyrządzania:
ciasto
Biszkopty posmarować dżemem, sklejać po dwa i ułożyć jeden obok drugiego na blaszce o wymiarach 24x39 cm.
Jajka ubić z cukrem. Dodać mleko, kakao, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać rozpuszczoną, zimną margarynę.
Ciastem zalać biszkopty.
Piec w temp 180 st przez 30 min.
Po upieczeniu biszkopty nasączyć alkoholem lub syropem.
masa
Syrop z owoców i cukier zagotować.
Budynie rozpuścić w szklance wody, dodać mąkę, wlać do syropu, zagotować.
Po ostudzeniu utrzeć z margaryną.
Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Na masie ułożyć owoce (ja owoce wymieszałam z masą) i zalać galaretką przygotowaną według przepisu z opakowania.

Ostatnią edycję dokonał moderator: