- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto:
4 jaja
1 szkl mąki tortowej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić białka, dodać cukier i po jednym żółtku. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec w tortownicy ok 26-28 cm przez 40 min w 180 st.
Wyjąć gorące ciasto i przekroić.
Dodatkowo:
ok 0,5 litra śmietany 18%
2 galaretki
Jak już mamy przekrojone gorące ciasto, dół należy zostawić w tortownicy, przypiąć brzeg i wylać na to śmietanę (nie może być więcej śmietany bo się nie uda). Położyć drugi gorący placek i docisnąć. Zostawić do ostudzenia. Na ciasto wylać galaretki. Można najpierw wyłożyć np. truskawki i dopiero galaretki

4 jaja
1 szkl mąki tortowej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić białka, dodać cukier i po jednym żółtku. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem. Piec w tortownicy ok 26-28 cm przez 40 min w 180 st.
Wyjąć gorące ciasto i przekroić.
Dodatkowo:
ok 0,5 litra śmietany 18%
2 galaretki
Jak już mamy przekrojone gorące ciasto, dół należy zostawić w tortownicy, przypiąć brzeg i wylać na to śmietanę (nie może być więcej śmietany bo się nie uda). Położyć drugi gorący placek i docisnąć. Zostawić do ostudzenia. Na ciasto wylać galaretki. Można najpierw wyłożyć np. truskawki i dopiero galaretki



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: