- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Mam nadzieję, że to dobre miejsce na przepis.
Szybkie, bardzo sycące i smaczne danie z ciecierzycy.
Niestety z braku sera cheddar dałam zwykły ser żółty, ale jak tylko zdobęde cheddar zrobię jeszcze raz.
Oryginalny przepis
Od siebie dodałam trochę własnoręcznie wyhodowanych kiełków soczewicy. Z jednej strony aby się pochwalić, że w końcu mi się udało i to bez specjalistycznych sprzętów typu: kiełkownica, z drugiej aby ogromnie podziękować Bei, która bardzo mi pomogła udzielając wielu rad i mobilizując do działania.
Ciecierzyca z chana masala i cheddarem
1 porcja
Dodać przyprawy, pozostałą wodę, z 2 łyżki ciecierzycy i zmiksować na gładką pastę. Wymieszać z pozostałą ciecierzycą i serem. Posypać kiełkami.
Szybkie, bardzo sycące i smaczne danie z ciecierzycy.
Niestety z braku sera cheddar dałam zwykły ser żółty, ale jak tylko zdobęde cheddar zrobię jeszcze raz.
Oryginalny przepis
Od siebie dodałam trochę własnoręcznie wyhodowanych kiełków soczewicy. Z jednej strony aby się pochwalić, że w końcu mi się udało i to bez specjalistycznych sprzętów typu: kiełkownica, z drugiej aby ogromnie podziękować Bei, która bardzo mi pomogła udzielając wielu rad i mobilizując do działania.
Ciecierzyca z chana masala i cheddarem
1 porcja
- · odrobina oliwy
- · po łyżce kuminu i rozgniecionego ząbka czosnku
- · 1 mała posiekana czerwona cebula
- · ziemniak i marchewka, obrane i pokrojone w kostkę
- · kawałek pokrojonej czerwonej papryki
- · po łyżeczce chilli i kukurmy
- · 1 łyżka chana masala
- · sól do smaku
- · kubek wody
- · puszka ciecierzycy
- · 30 g sera cheddar (dałam zwykły żółty)- startego
- · dodatkowo kiełki soczewicy- to taki ekstra dodatek ode mnie
Dodać przyprawy, pozostałą wodę, z 2 łyżki ciecierzycy i zmiksować na gładką pastę. Wymieszać z pozostałą ciecierzycą i serem. Posypać kiełkami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: