Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Tak, dokładnie chodzi o ten sklep w Renomie
icon_smile.gif
A ile ja się go naszukałam... po wszystkich piętrach się nabiegałam, bo tak dziwnie na mapce było narysowane, że nawet dojścia do tego sklepu nie było, tylko schowany z tyłu. Tak bardzo chciałam tam pójść, bo przecież to angielski, więc może i coś do stylu angielskiego by było;) Znalazłam właśnie te cyferki (ojej, przepraszam - pomyliłam się, niestety jeszcze literek nie mają
icon_sad.gif
) Dr. Oetkera i mnóstwo foremek różnych, nawet taka w kształcie serca była.

A taki sklep jak w Helsinkach mają, to marzy mi się mieć zaraz koło siebie na rogu. Ale - z innej mojej pasji to wiem - że im ciężej czegoś poszukujemy i dłużej wyczekana ta foremka czy coś jeszcze innego, to tym bardziej cieszy
icon_smile.gif

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
sabinal @ 7 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=998737Alll no cóż , szkoda. Ale chciałabym mieć ich po sąsiedzku. Tak sobie można pomarzyć - jakieś urodziny, imieniny, mikołaj a rodzina nie wie co kupić w prezencie.ich oferta internetowa bardzo podnosi ciśnienie.
Ja moich bliskich nigdy bym tam nie zaprowadziła. Lepiej niech nie wiedzą ile kosztują te "moje duperele"
Jedyne na co chcę męża naciągnąć to taki wózek z szufladkami. Na razie mam moje skarby w dużym pojemniku i małych kartonikach.
Ktoś mi powiedział, że w Ikei mają taki sprzęt i to nie drogo.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
All a ja sobie właśnie taką szafeczkę sprezentowałam. Obraziłam sie na Mojego bo zaczął nosem kręcić że jak to wygląda, żeby potem nie było że nie dobra. A ja jak małe dziecko focha rzuciłam i powiedziałąm że chce i koniec. I miałam rację, jezt booska taka metalowa na kółeczkach ma sześć dosyć długich szuflad. Teraz mam pełen profesjonalizm, wszystko pod ręką, nie musze co chwila wstawać , a jak skończę odjeżdzamy na miejsce. W tutejszym Lidlu była jakieś dwa tyg. temu, nie wiem jak w Polsce. Póki co wszystko się zmieściło nie wiem co będzie pożniej al co tam kupię se drugą
icon_mrgreen.gif

Ciągle czekam na przesyłkę , już tydzień minie juutro, rano tylko nasłuchuję czy samochod z kurierem przyjechal, cholera mnie bierze.

A co do Helsinek to i ja bym się zabrała, yyyy urodziny mam za niedługo takie okrągłe więc taki prezent by mi pasował
fiesgrins.gif

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Oliweczko, nie tylko wykrawaczek "akurat "nie mają. Gumy CMC także :akurat "nie ma, może będzie we wrześniu. Dlatego kupiłam bardzo drogą trakagantową.
Szpatuł do przenoszenia dużych tortów też nie, obrotowy talerz kątowy tylko do maleńkich tortów iiiii długo by wyliczać.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Uuu a ja naiwna marzyłam,że pewnego dnia się tam wybiorę i będę oglądać, przebierać i wybierać .
cry_1.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
oliweczka @ 7 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=998849na PAn to ja sie obrazilam, bo zawsze , jak sie malzonek do Poznania wybiera, to akurat brakuje wycinaczek do literek, a planowalam na przesylce zaoszczedzic

chachu, a szuflady masz takie?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20107873

z Helsinkami to bym sie troche obawiala- skandynawskie ceny to jednak dosc wysokie sa...
Taaak taka, biała, naprawdę bardzo wygodna, jak dla mnie, jestem zadowolona. Ach pod uchwytami są takie metalowe rameczki na karteczki z opisami.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Uruchomiłam swoje znajomości w okolicach Ikea... być może też uda mi się zrobić porządeczek ze swoimi zabaweczkami
icon_smile.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Nie wiem czemu brakuje artykułów w P.AN Centrum
icon_rolleyes.gif
Jak mój tato pojechał ostatnio, to było prawie wszystko, co wypisałam: wykrawaczki literki duże + cyferki, foremka do odciskania twarzy, barwnik brązowy (przez przypadek ma dwa - jeden w pudrze, jeden Wilton'a
icon_wink.gif
). Jedynie gładkiej packi cukierniczej nie było półokrągłej, tylko prostokątna i tą właśnie mam.

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
No nie, az mi szczeka opadla, swietn ypomysl
icon_mrgreen.gif

inka73

Member
Sie 11, 2007
49
0
0
Jo_anno widze, że większość tortów zdobisz tylko kremem. Mam zamówienie na tort w kształcie delfina i własnie tylko z kremu. Wprawdzie mam jeszcze miesiąc czasu, ale musze sie troszke przygotować do tego tortu. Z masy cukrowej byłoby dla mnie łatwiej, ale klientka chce tylko z kremem. Masz może jakiś pomysł na taki tort?
Albo ktoś z Was drogie Cinki podpowie jak najlepiej go zrobić.

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
I przed sklepem ławeczka i na niej kilku z piwem...RANCHO!!
Masz pomysły!! Brawo!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
inka73 @ 8 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=999540Jo_anno widze, że większość tortów zdobisz tylko kremem. Mam zamówienie na tort w kształcie delfina i własnie tylko z kremu. Wprawdzie mam jeszcze miesiąc czasu, ale musze sie troszke przygotować do tego tortu. Z masy cukrowej byłoby dla mnie łatwiej, ale klientka chce tylko z kremem. Masz może jakiś pomysł na taki tort?
Albo ktoś z Was drogie Cinki podpowie jak najlepiej go zrobić.
Moja rodzina i znajomi nie chcą tortów pokrytych masą cukrową, a mnie się one tak podobają
cry_1.gif

Inka niedawno myślałam żeby dla mojego taty zrobic jakąś wielką rybę bo jest zapalonym wędkarzem. Na tej stronce znalazłam jakiegoś "płetwala" można by to nieźle wykorzystać:
http://chomikuj.pl/maga_slu/Dekoracje+i+r*...r*c3*b3*c5*bcne
Albo taka forma:
http://mamistef.blogspot.com/2010/01/tort-delfin.html
Albo zmodyfikować ten:
http://www.tortownia.pl/galeria.php?id=400...1&uid=12567
Wykańczanie kremem jest bardzo proste bo stajesz i jopkujesz i jopkujesz.
icon_mrgreen.gif

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Jo-anna1 a jakiej masy uzywasz, pewniektorejs z Cina, ale jak bys mogla powiedziec dokladniej..
icon_smile.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Ja dorzucam swoje autko, nie zbyt idealne, ale solenizantowi chyba się podobało, bo cały się nim wymaział (i wszystkich w koło siebie
icon_smile.gif
)
P1010994.JPG

Załączniki

• P1010994.JPG
    P1010994.JPG
    177.4 KB · Wyświetleń: 0

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Siostrzeniec meza wlasnie go zobaczyl i tez chce taki samochodzik na urodziny :D przeslicznie go zrobilas

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy