Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

chocake

Member
Sie 20, 2010
9
0
0
Jo_anna1 @ 4 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1045022witaj wśród "tortomaniaków"
wink.gif

Torcik super
daumen.gif
czekam na następny
lecker.gif
kolejny będzie w niedziele, jak wyjdzie napewno wstawię zdjęcia
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
chocake, bardzo ładny torcik, wygląda na smakowity
icon_smile.gif

Jak na pierwszy w zyciu to ogromne brawa Ci się należą, a do kompletu miałaś zapewne bezcenna radość rodziców
icon_smile.gif

chocake

Member
Sie 20, 2010
9
0
0
oj tak, bardzo się cieszyli
icon_smile.gif
a teraz robie im tort niespodziankę na 40 urodziny ;D bo tak się złożyło, że tylko 9 dni różnicy jest między nimi ;) hehe

petelasia

Member
Paź 15, 2010
8
0
0
To i ja się przywitam. czytam dawno, i wykorzystuję pomysły bo wszystkie sa rewelacyjne.
A to mój ostatni tort dla przyjaciela fotografa. Niestety czerwona masa się rwała i trochę zanadto jst pofalowana, ale aparat był mega zaskoczeniem i wszystkim sie podobał

Ostatnią edycję dokonał moderator:

petelasia

Member
Paź 15, 2010
8
0
0
Dzięki Sabinal
anbetung.gif
Teraz będę robić tort z różami (z masy cukrowej) i mam jeden problem. Nie mam druta. Myślisz że róże na wykałaczkach to dobry pomysł?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
A po co ci do róż druty czy wykałaczki. Poukładaj je obok siebie a między nimi połóż listki.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Petelasia, wejdź w wątek : Masy plastyczne do stylu angielskiego , wykrawaczki . Tam na stronie 15 są zebrane linki do wielu ciekawych rzeczy. Kilka z nich pokazuje jak zrobić róże.
wink.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Ja kleję na cukier puder + gorąca woda (robię średni gęstą papkę). Po co Ci druty
icon_smile.gif
, chyba, że łatwiej Ci będzie trzymać podczas robienia - to wykałaczka w zupełności wystarczy.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Robiłam kwiatki na drucikach ale powiem szczerze że połączenie ich póżniej w ładna kompozycje jest dosyc trudne bo okazuje sie że powstaje mega platanina drutów które potem cieżko wygiać z odpowiednia stronę i listki sie łamią. Przy takiej komp. jak na zdjęciu u góry to wystarczy zobić jedną , dwie, w zależności od wielkości komp. , na np. wykałaczce ( jak nie masz drucika). Ostatnio używałam wykałaczek do róż żeby łatwiej mi było je trzymać , potem powyjmowałam.
Do klejenia używam rozrzedzonej płynnej glukozy, trzyma jak cholerka
wink.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Robiłam ten tort dla córki. Zdjęcie kiepskie, robione komórką. Na birecie odbiło mi się światło żarówki:
Zdj_cie419.jpg

Załączniki

• Zdj_cie419.jpg
    Zdj_cie419.jpg
    375.9 KB · Wyświetleń: 0

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Wygląda smakowicie
lecker.gif
Kwiatki bardzo ładne, ozdoby wokół też. A literki znajomo wyglądają...
icon_lol.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Gratulacje!!! Dla córki
icon_smile.gif
i dumnej mamy
icon_smile.gif

A swoją drogą, tocik fajnie pomyslany i wykonany
icon_smile.gif

Celine

Member
Mar 12, 2010
97
0
0
Ostatnio nie miałam dużo czasu,zeby posiedzieć na Cinie,dlatego zdjęcia wklejam dopiero teraz a torty robione były w październiku.Z jednym i z drugim miałam problemy (chyba to nie były moje dni na robienie czegokolwiek),że będę robić serduszko dowiedziałam się dzień wcześniej.Śmietanę kupiłam dopiero rano następnego dnia i niestety nie zdążyła mi się schłodzić,przy robocie dosłownie mi się rozłaziła pomimo śmietanfixów.Za to lalka to była totalną porażką,kiedy ozdobiłam część tortu rozwaliła mi się szpryca,próbowałam zrobić stożki z pergaminu ale miałam tylko taki byle jaki i wszystko mi się rozlatywało.Finalnie lalka była po jopkowana tylko z przodu
icon_sad.gif
Wyszły jak wyszły,nie ma się czym chwalić,choć uważam,że gdyby nie te nie doróbki przez rozlatującą się śmietanę serduszko byłoby piękne.Zdjęcia z komórki,wiec jakość raczej beznadziejna.

Załączniki

• Zdj_cie0921.jpg
    Zdj_cie0921.jpg
    115.6 KB · Wyświetleń: 0
  • niuni_telefon_185.jpg
    niuni_telefon_185.jpg
    253 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
anbetung.gif
Mama dumna jak paw( z córki oczywiście), ale tort z ulubionym kremem truskawkowym córki -w smaku był niezły.

Celine, im bardziej się staramy tym gorzej wychodzi i zawsze mamy jakieś ale. Po twoich tortach wcale nie widać, że takie miałaś problemy. Bardzo udane.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy