- Mar 10, 2010
- 662
- 0
- 0
składniki dla 6 osób:
300 g ciasta kruchego
1/2 l mleka
1 laskę wanilii
100 g creme fraiche lub 120 g śmietany
4 jajka
200 g cukru
480 g owoców np. malin, porzeczek, truskawek....
Mleko zagotować z wanilią, dodać creme fraiche lub śmietanę. Jajka utrzeć z cukrem i dodać powoli zagotowane mleko. Ostudzić.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim spód 6-ciu małych foremeczek i trochę podpiec. Na podpieczone ciasto położyć owoce, zalać masą jajeczną. Piec ok 20 min w temp. 200 stopni. ostudzić i smacznego
300 g ciasta kruchego
1/2 l mleka
1 laskę wanilii
100 g creme fraiche lub 120 g śmietany
4 jajka
200 g cukru
480 g owoców np. malin, porzeczek, truskawek....
Mleko zagotować z wanilią, dodać creme fraiche lub śmietanę. Jajka utrzeć z cukrem i dodać powoli zagotowane mleko. Ostudzić.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim spód 6-ciu małych foremeczek i trochę podpiec. Na podpieczone ciasto położyć owoce, zalać masą jajeczną. Piec ok 20 min w temp. 200 stopni. ostudzić i smacznego