Clafoutis z jabłkami.

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Beatko wspaniałe zdjęcia!!!!!! :mniam:

Ina, bardzo się cieszę, że smakowało

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Jesss... ja was chyba udusze... ja w pracy głodna siedze a tu takie zdjęcia.
No nic, jakoś chyba przeżyje do 16
gruebel_2.gif

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Zrobiła i było przepyszne i oczywiście nie ma już ani kawałeczka ;) Jabłka posypałam jeszcze cynamonem.
Zdjęcie nie wyszłobo było za ciemno, ale postaram się zrobić następnym razem w dzień
icon_smile.gif

Polecam bardzo, serio!! przepyszne!!

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
dance.gif

Bardzo się cieszę! Sama nabrałam smaka. Chyba jutro zrobię
icon_mrgreen.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
mam ochotę to dzisiaj zrobić
icon_smile.gif
mam tylko pytanko: trzeba to jeść od razu? coś sie stanie jak poczeka kilka godzin a potem sie to odgrzeje?

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Myślę że nic się nie stanie. My z mężem podjadaliśmy po kawałeczku i ostatni był już ostygnięty. Co prawda nie odgrzewałam go ale myślę że można było.

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
A co zrobiłaś inaczej, że ci nie opadło? Bo mi zawsze opada a takie fajne jest wyrośnięte...

Zrobiłam dziś z bananami i nie polecam, bo jakieś takie za suche, ale oczywiście i tak pyszne
icon_razz.gif

Następnym razem spróbuje z gruszkami.

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Czy ten deser smakuje podobni ejak omlet? Wyraźnie wyczuwa się w nim smak jajek? Wygląda bajecznie, ale nie lubię omletu, więc boje się zrobić, dlatego pytam.

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
No właściwie to faktycznie smakuje troche jak omlet. Ale tylko troche. W każdym bądź razie nie było to moje pierwsze skojarzenie jak go spróbowałam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aaricia

Member
Sie 7, 2006
1,017
0
0
Do ciasta nie dodaje się cukru tylko się przyprawia solą i grubo mielonym pieprzem oraz dorzuca się garść posiekanej bazylii i ok 30 g pamrezanu. Tą masę wylewa się na pomidorki poukładane w jednym dużym naczyniu lub w małych kokilkach i zapieka się. Na górę mozna też wysypać troche parmezanu.

Taka wersja clafoutis jest fajna na przystawkę, szczególnie jeśli przygotować ją kokilkach lub małych foremkach do zapiekania. Fajnie komponuje się z zieloną sałatą.
icon_smile.gif
Jak będę wolniejsza to wrzucę dokładny przepis.

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Zrobiłam z jabłkami, bardzo smaczne. pewnie będzie powtórka, bo antonówki mi zalegają na balkonie

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy