No juz dobrze dobrze... prztlumacze.
Co zrobic suszonymi pomidorami?
http://www.coquinaria.it/ubb/ultimatebb.ph...4/t/007193.html
1.
zalac woda z bialym octem winnym / 500 g pomidorow, woda w ilosci pokrywajacej pomidory i szklanka octu* /
2.
zostawic na 15 minut, oplukac i ulozyc na paierze do urzytku kuchennego / np. sco..x dla jasnosci sprawy /; nalezy je troche rozplaszczyc
3.
przykryc papierem, a sam papier przycisnac do pomidorow dlonia
4.
posiekac na cieniutkie plasterki 2 zabki czosnku z kilkoma listkami bazylii
5.
w szklanym pojemniku, zamykanym hermetycznie, ukladac pomidory warstwami; na kazdej warstwie ulozyc troche czosnku i bazylii
6.
na koncu zalac wszystko oliwa extravergine z oliwek
7.
przykryc talerzykiem mniejszym od pojemnika
8.
przycisnac talerzyk i obciazyc go np. foremka do ciastek
9.
zamknac pojemnik tak, aby wszystkie pomidory byly pokryte oliwa
10.
po 2-3 dniach przelozyc do malych sloiczkow dodajac oliwy, czosnku i bazylii
1 wloska szklanka = 125 ml
UWAGA
Cansado, autor calosci, musial oczywiscie dodac swoje / pewnie jeszcze ulepszyl /:
1.
zamiast 15 minut trzyma je w wodzie z octem przez pol godziny / ocet i woda jak 1:10 /
2.
do suszenia uzywa suszarki do salaty, a potem wyciera je papierem
3.
do pomidorow w sliczkach dodaje kapary i oregano, do niektorych peperoncino / czosnek dodaje przed sama konsumpcja; podobno smak jest lepszy
Co zrobic suszonymi pomidorami?
http://www.coquinaria.it/ubb/ultimatebb.ph...4/t/007193.html
1.
zalac woda z bialym octem winnym / 500 g pomidorow, woda w ilosci pokrywajacej pomidory i szklanka octu* /
2.
zostawic na 15 minut, oplukac i ulozyc na paierze do urzytku kuchennego / np. sco..x dla jasnosci sprawy /; nalezy je troche rozplaszczyc
3.
przykryc papierem, a sam papier przycisnac do pomidorow dlonia
4.
posiekac na cieniutkie plasterki 2 zabki czosnku z kilkoma listkami bazylii
5.
w szklanym pojemniku, zamykanym hermetycznie, ukladac pomidory warstwami; na kazdej warstwie ulozyc troche czosnku i bazylii
6.
na koncu zalac wszystko oliwa extravergine z oliwek
7.
przykryc talerzykiem mniejszym od pojemnika
8.
przycisnac talerzyk i obciazyc go np. foremka do ciastek
9.
zamknac pojemnik tak, aby wszystkie pomidory byly pokryte oliwa
10.
po 2-3 dniach przelozyc do malych sloiczkow dodajac oliwy, czosnku i bazylii
1 wloska szklanka = 125 ml
UWAGA
Cansado, autor calosci, musial oczywiscie dodac swoje / pewnie jeszcze ulepszyl /:
1.
zamiast 15 minut trzyma je w wodzie z octem przez pol godziny / ocet i woda jak 1:10 /
2.
do suszenia uzywa suszarki do salaty, a potem wyciera je papierem
3.
do pomidorow w sliczkach dodaje kapary i oregano, do niektorych peperoncino / czosnek dodaje przed sama konsumpcja; podobno smak jest lepszy