- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
Bardzo smaczna i szybka do zrobienia surówka o świeżym smaku, doskonała do dań z grilla ale solo też bardzo dobrze smakuje. Znika u nas w tempie błyskawicznym (dlatego też zdjęcia nie ma
) i ostatnio robię ją bardzo często, dziś zjedliśmy w dwie osoby całą porcję do obiadu
- pół małej główki białej słodkiej kapusty (ok. 500 g)
- 2 średnie ogórki gruntowe
- 1 szalotka lub mała cebula cukrowa, ewentualnie mała cebula czerwona
- 1 łyżka stołowa posiekanego koperku
- sok z połowy dużej cytryny
- 1 łyżka stołowa majonezu
- sól i cukier do smaku
Kapustę, całe ogórki ze skórką (obciąć tylko końce) i obraną szalotkę zetrzeć na ostrej tarce jarzynowej (duże oczka). Wymieszać warzywa z koperkiem, solą, cukrem i sokiem z cytryny dodając na koniec majonez. I to wszystko, można jeść od razu


- pół małej główki białej słodkiej kapusty (ok. 500 g)
- 2 średnie ogórki gruntowe
- 1 szalotka lub mała cebula cukrowa, ewentualnie mała cebula czerwona
- 1 łyżka stołowa posiekanego koperku
- sok z połowy dużej cytryny
- 1 łyżka stołowa majonezu
- sól i cukier do smaku
Kapustę, całe ogórki ze skórką (obciąć tylko końce) i obraną szalotkę zetrzeć na ostrej tarce jarzynowej (duże oczka). Wymieszać warzywa z koperkiem, solą, cukrem i sokiem z cytryny dodając na koniec majonez. I to wszystko, można jeść od razu
