Coleslaw

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
martyna22a @ 29 Sep 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=896179zrobilam wielkie oczy widzac w skladzie tej surowki smietane, dla mnie jak coleslaw to tylko i wylacznie z dodatkiem mleka (nigdy smietany) a cukier koniecznie puder a nie krysztal, surowka musi postac chociaz godzinke, jest wtedy bardzo mokra (mleko) co dodaje jej smaku, musicie sprawdzic same, wiele osob mi mowilo ze jest identyczna jak ta kupowana
Martynko a skąd wiesz jak smakuje moja surówka jeśli jej nie próbowałaś?
icon_wink.gif
Twoja surówka nie jest mokra tylko od mleka, ale również od cukru i soli, które powodują, że z warzyw wycieka sok. Ja osobiście nie lubię pływających surówek i dla mnie kwadrans w zupełności wystarczy
icon_smile.gif
.
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
niestety raczej nie sprobuje bo naprwde nie widze w tym smietany, ale nie mowie ze jest niedobra tylko jestem zaskoczona bo pierwszy raz widze coleslawa robionego w taki sposob, oczywiscie kazdy niech robi jak chce, kazdemu moze cos innego smakowac, to tylko jeden z wariantow, pozdrawiam
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Masz rację, każdemu smakuje coś innego, ja nie wyobrażam sobie surówki z dodatkiem mleka
icon_mrgreen.gif
, i to nie chodzi o coleslaw, jakiejkolwiek surówki.
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
tak z ciekawosci wpisalam w wyszukiwarce haslo surowka coleslaw i przejrzalam okolo 10 przepisow w zadnym nie znalazlam smietany ale to tak tylko z ciekawosci bo pomyslalam ze moze wiekszosc tak robi, jednak nie ale powtarzam kazdy niech robi jak chce, o gustach sie nie dyskutuje, jak komus smakuje tak to po co to zmieniac
icon_smile.gif
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
A ja będę przewrotna i powiem, że u mnie coleslaw to teraz tylko z oliwą i cytryną
icon_mrgreen.gif
, okazało się, że nabiał nie dla mnie i musiałam się pożegnać zarówno z mlekiem i śmietaną.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Zrobiłam Bolesława - w końcu
rofl.gif

Pyyyyszny
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif


Kapusta (siekałam recznie dlatego takie długie "nitki"
icon_wink.gif
), 1 marchewka, koperek. Sos: jogurt naturalnie naturalny
icon_razz.gif
musztarda - 2 łyżeczki, 3 łyżki octu, sól i pieprz.
lecker.gif


bo.jpg
 

Załączniki

  • bo.jpg
    bo.jpg
    40.4 KB · Wyświetleń: 0

Margarete

Member
Cze 23, 2007
1,969
0
0
Izoldo, dziekuje!
cvety.gif
Zrobilam wczoraj dokladnie wedlug Twojego przepisu i musze powiedziec: niebo!
mniam.gif

Bardzo lubie wszelkie surowki z chrzanem, np.marchew, troche cukru i soli, utarty chrzan, kwasna gesta smietana. Albo surowka z czerwonej kapusty rowniez z tegoz sie skladajaca.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ja wczoraj tez robiłam. Kapusta, marchewka, pół cebuli, śmietana, ocet, cukier, sól
icon_biggrin.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Zaskoczyłam Cię, co nieeeee?
zahnlos.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Bardzo
icon_mrgreen.gif


icon_wink.gif
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Jaki tu ruch dzisiaj
icon_mrgreen.gif
, Ilonko bardzo apetyczny Twój Bolesław
rofl.gif
, cieszę się, że tyle nowych opinii i każdemu smakowało, bardzo mi miło
icon_smile.gif
.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Juz kolejne 2 razy robiłam Bolesława
icon_razz.gif

W sobote dla rodziców (ze śmietana i musztarda) - mama zachwalała
icon_razz.gif
i wcoraj sobie zrobiłam na dzisiejsze śniadanie z jogo nat.
icon_wink.gif

lecker.gif

Zimą będę częściej robiła
fiesgrins.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A ja się cieszę, że w końcu się zmobilizowałam i go zrobiłam
icon_mrgreen.gif


cvety.gif
za wpisanie przepisu
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Podciągam Bolusia
icon_wink.gif

Róbcie póki kapusta młoda i soczysta jest
daumen.gif