- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
dla lubiacych couscous i ratatouille
1 szklanka kaszy couscous
1 cebula
3 pomidory
po jednej papryce z kazdego koloru
2 cukinie
1-2 baklazany
3-4 zabki czosnku
ziola (prowansalskie, tymianek, natka pietruszki)
sol, 2 lyzki oliwy
Przesmazyc posiekana cebule na oliwie. Dodac pokrojone warzywa, ziola i przyprawy. Dusic ok. 30 min mieszajac co jakis czas.
Nastepnie dodac couscous + 2-3 szklanki wody i gotowac jeszcze ok. 15 min. Na koniec dodac natke pietruszki.
Smacznego!
I znowu PS. : niestety, nie pamietam z jakiej ksiazki pochodzi ten przepis, wiem tylko, ze z jakiejs francuskojezycznej czytanej 13 lat temu uczac sie gotowania

1 szklanka kaszy couscous
1 cebula
3 pomidory
po jednej papryce z kazdego koloru
2 cukinie
1-2 baklazany
3-4 zabki czosnku
ziola (prowansalskie, tymianek, natka pietruszki)
sol, 2 lyzki oliwy
Przesmazyc posiekana cebule na oliwie. Dodac pokrojone warzywa, ziola i przyprawy. Dusic ok. 30 min mieszajac co jakis czas.
Nastepnie dodac couscous + 2-3 szklanki wody i gotowac jeszcze ok. 15 min. Na koniec dodac natke pietruszki.
Smacznego!
I znowu PS. : niestety, nie pamietam z jakiej ksiazki pochodzi ten przepis, wiem tylko, ze z jakiejs francuskojezycznej czytanej 13 lat temu uczac sie gotowania

Ostatnią edycję dokonał moderator: